Απρίλιος 2017

Δεκαοκτάχρονη έγινε επισήμως αγόρι μετά από επέμβαση στη Θεσσαλονίκη

Μια 18χρονη, με διαγνωσμένη διαταραχή ταυτότητας φύλου, έγινε πλέον επισήμως αγόρι, μετά από επέμβαση επαναπροσδιορισμού φύλου με μια νέα τεχνική, η οποία εφαρμόστηκε τον περασμένο Μάρτιο για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στο Ιατρικό Διαβαλκανικό στη Θεσσαλονίκη.

Ρώσος τσιμέντωσε το αμάξι της συζύγου του όταν άλλαξε το επίθετο της!

Όλοι μας γνωρίζουμε ότι οι Ρώσοι είναι ένας τρελός λαός που δεν χαμπαριάζει τίποτα. Και μόνο που είχε βρεθεί γυναίκα που κατείγγειλε ότι...

Εφαρμογή για ψήφο από το smartphone, μέσω selfie

Μία νέα εφαρμογή, που επιτρέπει στους χρήστες να ψηφίζουν χρησιμοποιώντας μία «selfie» φωτογραφία, αποκαλυψε εταιρεία που ειδικεύεται στο αντικείμενο της τεχνολογίας εκλογών/ ψηφοφοριών.

Όπως αναφέρει το Newsbeat του BBC, στο οποίο παρουσιάστηκε η συγκεκριμένη εφαρμογή, χρησιμοποιείται τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου για να εντοπίζεται ο ψηφοφόρος στους εκλογικούς καταλόγους και να υποβάλει την ψήφο του.

Οι περισσότερες ώρες ύπνου αδυνατίζουν!

Σύμφωνα με μελέτη που έγινε στο Warwick University του Ηνωμένου Βασιλείου σε 28.000 παιδιά και 15.000 ενήλικες, η στέρηση του ύπνου συσχετίζεται...

Νοσοκομείο πραγματοποίησε την τελευταία επιθυμία ετοιμοθάνατου

Ένα νοσοκομείο στη Δανία έσπασε το πρωτόκολλο και πραγματοποίησε την τελευταία επιθυμία ενός 75χρονου άνδρα, προκαλώντας ρίγη συγκίνησης και πλήθος θετικών σχολίων από τους χρήστες των social media.

Ο Κάρστεν Φλέμινγκ Χάνσεν διακομίστηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ααρχους σε κρίσιμη κατάσταση και διαγνώστηκε με ανεύρυσμα αορτής και εσωτερική αιμορραγία. Οι γιατροί προέβλεψαν ότι ήταν θέμα ωρών ο 75χρονος να πεθάνει και έτσι οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να του χαρίσουν ένα τελευταίο χαμόγελο.

Οι γυναίκες περνούν 1,5 χρόνο από τη ζωή τους καθαρίζοντας το σπίτι!

Βρετανική έρευνα μάλιστα δείχνει πως οι γυναίκες ξοδεύουν ενάμιση χρόνο από τη ζωή τους για να καθαρίσουν το σπίτι τους. Η έρευνα έγινε από την εταιρεία RugDoctor στη Βρετανία. Όπως φάνηκε οι γυναίκες περνούν 12.896 ώρες κατά τη διάρκεια της ζωής τους για να καθαρίσουν και να συγυρίσουν. Αυτό είναι ίσο με ενάμιση χρόνο. Όσο για τους άντρες; Αυτοί φαίνεται πως περνούν μόλις 6.448 ώρες από τη ζωή τους σε δουλειές του σπιτιού. Δηλαδή ακριβώς το μισό χρονικό διάστημα από τις γυναίκες.

Ο πιο δυνατός καφές στον κόσμο

Η ημερήσια πρόσληψη καφεΐνης συνιστάται στα 400 mg αλλά ένα φλιτζάνι του καφέ Black Insomnia περιέχει 702 mg! Ο εν λόγω καφές δημιουργήθηκε το 2016 από τον Sean Kristafor, που είχε εξαρχής στόχο να δημιουργήσει τον ισχυρότερο καφέ στον κόσμο. Και το πέτυχε χρησιμοποιώντας την δυνατότερη ποικιλία Robusta αντί για την πιο αρωματική Arabica.

Ένα τεράστιο κοχύλι από σοκολάτα!

Ο Αμερικανός ζαχαροπλάστης Amaury Guichon ζει και εργάζεται στο Λας Βέγκας, ενώ η δημιουργίες του εντυπωσιάζουν. Ο ίδιος σμιλεύει τη σοκολάτα σαν πηλό και ένα από τα τελευταία του δημιουργήματα είναι ένα ναυτίλος, ένα θαλάσσιο μαλάκιο που το κοχύλι του ξεχωρίζει για τις καφέ και λευκές ρίγες που φέρει στην επιφάνειά του. Ο σεφ δημιουργεί το καλούπι και στη συνέχεια, όπως θα δείτε και στο ακόλουθο βίντεο, συνεχίζει βήμα βήμα να ολοκληρώνει με τις λεπτομέρειες…

Μεταμορφώνοντας παλιές λαμαρίνες σε τριαντάφυλλα!

Ένας άντρας με το ψευδώνυμο FinnCrafted χρησιμοποιεί λαμαρίνες από μεταλλικά αντικείμενα που έχουν πεταχτεί και τις μεταμορφώνει σε υπέροχα τριαντάφυλλα. «Τα πέταλα είναι κατασκευασμένα από λαμαρίνα που πήρα από έναν παλιό θερμοσίφωνα που βρήκα να σκουριάζει στο δάσος», εξηγεί ο καλλιτέχνης.

Στο βίντεο μάς δείχνει όλη τη διαδικασία της δημιουργίας. Αφού καθαρίσει το υλικό από τη σκουριά το κόβει σε κατάλληλα σχήματα και με τη βοήθεια ενός φλόγιστρου το μετατρέπει σε ένα πανέμορφο μεταλλικό τριαντάφυλλο!