Νοσοκομείο πραγματοποίησε την τελευταία επιθυμία ετοιμοθάνατου

Ένα νοσοκομείο στη Δανία έσπασε το πρωτόκολλο και πραγματοποίησε την τελευταία επιθυμία ενός 75χρονου άνδρα, προκαλώντας ρίγη συγκίνησης και πλήθος θετικών σχολίων από τους χρήστες των social media.

Ο Κάρστεν Φλέμινγκ Χάνσεν διακομίστηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ααρχους σε κρίσιμη κατάσταση και διαγνώστηκε με ανεύρυσμα αορτής και εσωτερική αιμορραγία. Οι γιατροί προέβλεψαν ότι ήταν θέμα ωρών ο 75χρονος να πεθάνει και έτσι οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να του χαρίσουν ένα τελευταίο χαμόγελο.

Παραβαίνοντας τους κανονισμούς, οι νοσοκόμες μετέφεραν το κρεβάτι του Χάνσεν έξω στο μπαλκόνι, όπου κάπνισε ένα τσιγάρο από την αγαπημένη του μάρκα και ήπιε ένα ποτήρι λευκό κρασί, απολαμβάνοντας το ηλιοβασίλεμα παρέα με την οικογένειά του.

Στην ανάρτηση που έκανε το νοσοκομείο στο Facebook, αναφέρει πως οι νοσοκόμες και η οικογένεια του 75χρονου συμφώνησαν ότι δεδομένης της κατάστασής του, η τελευταία του επιθυμία ήταν πιο σημαντική από τη θεραπεία, την πρόληψη και τους κανόνες καπνίσματος.

'Ήταν μία πολύ ζεστή και χαλαρή ατμόσφαιρα. Φυσικά και ήταν παρόντες συγγενείς του, οι οποίοι ήταν επηρεασμένοι από το γεγονός ότι επρόκειτο να πεθάνει και ήταν θλιμμένοι', δήλωσε μία νοσοκόμα, όπως αναφέρει ο Guardia.

Η ανάρτηση του νοσοκομείου στο Facebook έλαβε περίπου 70.000 likes, διαμοιράστηκε περισσότερες από 4,500 φορές και έχει χιλιάδες σχόλια.