Μάιος 2014

Μάλτα

Η Μάλτα, επίσημα η Δημοκρατία της Μάλτας, είναι ένα μικρό και πυκνοκατοικημένο νησιωτικό κράτος που αποτελείται από ένα αρχιπέλαγος εφτά νησιών στο μέσο της Μεσογείου. Η Μάλτα βρίσκεται ακριβώς νότια της Σικελίας, ανατολικά της Τυνησίας και βόρεια της Λιβύης. Οι επίσημες γλώσσες της χώρας είναι τα μαλτέζικα και τα αγγλικά. Ο ρωμαιοκαθολικισμός είναι η πιο διαδεδομένη θρησκεία. Τα νησιά που αποτελούν τη Μάλτα είχαν διάφορους κατακτητές στο πέρασμα των αιώνων.

Tags: 

ΣΚΑΝΤΖΟΧΟΙΡΟΣ

Σκαντζόχοιροι λέγονται τα μικρά αγκαθωτά θηλαστικά της υποοικογένειας των ερινακεϊνών, της οικογένειας των ερινακεϊδών, της τάξης των εντομοφάγων.Υπάρχουν 15 είδη σκαντζόχοιρων σε 4 γένη, που συναντώνται στην Ασία, την Ευρώπη, την Αφρική και τη Νέα Ζηλανδία (όπου έχουν εισαχθεί).Εξωτερική περιγραφή:Οι σκαντζόχοιροι ξεχωρίζουν εύκολα από τα αγκάθια τους, που έχουν μήκος περίπου 2 εκατοστά και χρώμα απαλό κίτρινο με ραβδώσεις.Πρόκειται για τρίχες που έχουν γίνει σκληρές με κερατίνη.Τα αγκάθια αυτά δεν έχουν δηλητήριο και, αντίθετα με αυτά του αμερικανικού αναρριχητή ακανθόχοιρου (porcupine),

Tags: 

εθισμός και πορνό

Τα άφθονα στοιχεία που παρέχονται από νευροεπιστημονικές και ψυχολογικές μελέτες καθιστούν ολοένα και πιο δύσκολή την άρνηση του κινδύνου εθισμού στο πορνό.

Tags: 

Μάικλ Νταγκλας

Ο Μάικλ Ντάγλας γεννήθηκε στις 25 Σεπτεμβρίου 1944 στο Νιου Τζέρσεϋ. Πατέρας του είναι ο διάσημος ηθοποιός Κέρκ Ντάγκλας και μητέρα του η ηθοποιός Νταϊάνα Ντιλ από τις Βερμούδες. Οι παππούδες του, από την μεριά του πατέρα του, ήταν Εβραίοι μετανάστες από την Λευκορωσία. Έχει έναν αδελφό από τον ίδιο γάμο και δύο ετεροθαλείς αδελφούς από τον δεύτερο γάμο του πατέρα του.

Tags: 

Κερασφόρος όφις

Κερασφόρος όφις ή Λιοκόρνο είναι το φίδι που φέρει κέρατα. Η λέξη λιοκόρνο προέρχεται από το λατινικό cornum=κέρατο. Ο μύθος του λιοκόρνου ίσως προέρχεται από τους παγανιστικούς μύθους, τους θρυλικούς κερασφόρους δράκους και τις αναμνήσεις των προϊστοπρικών δεινοσαύρων.

Tags: 

Οι 10 πιο περίεργες ειδικότητες

Αν θέλετε να ξεφύγετε από τα συνηθισμένα (γιατρός, δικηγόρος, δάσκαλος), γιατί δεν δοκιμάζετε να σπουδάσετε κάτι από τα παρακάτω; Δεν εγγυόμαστε πως θα βρείτε δουλειά στην Ελλάδα, όμως θα περάσετε μοναδικά φοιτητικά χρόνια!
Κουκλοθέατρο – Πανεπιστήμιο Connecticut
Εδώ οι φοιτητές μαθαίνουν να φτιάχνουν κούκλες, κοστούμια, να είναι υπεύθυνοι φωτισμού ή σκηνογραφίας και φυσικά μαθαίνουν να παίζουν παραστάσεις! Υπάρχει στο πρόγραμμα της σχολής από το 1964.
Επαγγελματίες νταντάδες – Πανεπιστήμιο Salivan

Tags: 

Ρένα Βλαχοπούλου

Η Ρένα Βλαχοπούλου (20 Φεβρουαρίου 1923 στην Κέρκυρα, † 29 Ιουλίου 2004 στην Αθήνα) ήταν Ελληνίδα ηθοποιός του θεάτρου και του κινηματογράφου και τραγουδίστρια.
Τα παιδικά χρόνια

Tags: 

Παράδοξα του Ζήνωνα

Τα Παράδοξα του Ζήνωνα είναι μια σειρά φιλοσοφικών προβλημάτων που η επινόησή τους αποδίδεται στον αρχαίο Έλληνα φιλόσοφο Ζήνωνα τον Ελεάτη (περ. 490–430 π.Χ.).

Tags: 

Σελίδες