Οι 10 πιο περίεργες ειδικότητες

Αν θέλετε να ξεφύγετε από τα συνηθισμένα (γιατρός, δικηγόρος, δάσκαλος), γιατί δεν δοκιμάζετε να σπουδάσετε κάτι από τα παρακάτω; Δεν εγγυόμαστε πως θα βρείτε δουλειά στην Ελλάδα, όμως θα περάσετε μοναδικά φοιτητικά χρόνια!
Κουκλοθέατρο – Πανεπιστήμιο Connecticut
Εδώ οι φοιτητές μαθαίνουν να φτιάχνουν κούκλες, κοστούμια, να είναι υπεύθυνοι φωτισμού ή σκηνογραφίας και φυσικά μαθαίνουν να παίζουν παραστάσεις! Υπάρχει στο πρόγραμμα της σχολής από το 1964.
Επαγγελματίες νταντάδες – Πανεπιστήμιο Salivan
Σπουδές που θα εκτιμήσουν όσοι σας εμπιστεύονται τα παιδιά τους! Το 12μηνο πρόγραμμα μαθαίνει τις νταντάδες όσα θα πρέπει να ξέρει κάποιος που ασχολείται με βρέφη.
Ποπ κουλτούρα – Πανεπιστήμιο Bowling Green State
Σας αρέσει η ποπ μουσική, οι σειρές στην τηλεόραση, οι ταινίες, τα περιοδικά; Αν ναι, τότε σπουδάστε σε αυτή τη σχολή. Όσοι αποφοιτούν εργάζονται στη διαφήμιση, τις δημόσιες σχέσεις, τη δημοσιογραφία, σε πολιτιστικούς φορείς.
Οπλουργός – Lassen Community College
Όσοι αποφασίσουν να σπουδάσουν τη συγκεκριμένη ειδικότητα θα μπορούν να κατασκευάζουν από πιστόλια έως καραμπίνες ή ακόμη να ειδικευθούν στα πυροβόλα.
Σπουδές ζύμωσης – Πανεπιστήμιο Appalachian State
Όλοι πίνουν μπίρα, αλλά κάποιοι είναι ειδικοί! Στο συγκεκριμένο τμήμα οι φοιτητές, μεταξύ άλλων, μαθαίνουν πώς παρασκευάζονται το κρασί και η μπίρα. Διδάσκονται επιπλέον μηχανική και σχεδιασμό συστήματος για τη ζύμωση .
Αποφασιστικότητα – Bloomington College
Οι φοιτητές εδώ είναι απόλυτα χρήσιμοι αφότου αποφοιτήσουν, αφού μπορούν να πουν με σιγουριά και αποφασιστικότητα ποιες επιχειρηματικές ιδέες μπορούν να σταθούν στην αγορά και γενικότερα είναι υπεύθυνοι αποφάσεων σε επιχειρηματικό περιβάλλον, χρησιμοποιώντας μαθηματικούς τύπους και αναλυτική επιχειρηματολογία.
Beatles – Πανεπιστήμιο Hope
Κι όμως. Στο 12μηνο πρόγραμμα οι φοιτητές διδάσκονται μουσική και την επιρροή του συγκροτήματος στη σύγχρονη κουλτούρα.
Σεξ – San Francisco State University
Οι φοιτητές μαθαίνουν για διαδικασίες και ποικιλίες στη σεξουαλική λειτουργία, για την αναπαραγωγή και τις σχέσεις τρυφερότητας.
Δημοπρασίες – Harrisburg Area Community College
Οι φοιτητές μαθαίνουν να μιλούν γρήγορα αποφασιστικά, να διεξάγουν δημοπρασίες και να εκτιμούν έργα τέχνης.

Tags: