Ιανουάριος 2017

Γιατί τα γράμματα στο πληκτρολόγιο είναι ανακατεμένα;

Ποιος, όμως, αποφάσισε τη ρύθμιση αυτή και για ποιο λόγο ανακάτεψε τα γράμματα; Ας πάρουμε, λοιπόν, τα πράγματα από την αρχή!

Η πρώτη γραφομηχανή κατασκευάστηκε το 1868 στις ΗΠΑ από τον Christopher Sholes Latham και περιελάμβανε έναν κινητό μηχανισμό με μελάνι, έναν μοχλό για τη συστροφή του χαρτιού και ένα πληκτρολόγιο με γράμματα, τα οποία ήταν τοποθετημένα αλφαβητικά.

Από την αρχή, όμως, της λειτουργίας τους οι γραφομηχανές παρουσίασαν πολλά προβλήματα, επειδή μπλόκαραν συνέχεια τα γράμματα και “κολλούσαν”, εξαιτίας της μεγάλης ταχύτητας των γραμματέων.

Πιο ειλικρινείς όσοι βρίζουν, υποστηρίζουν επιστήμονες

Μπορεί να είναι ανεπίτρεπτο και αγενές, αλλά διεθνής ομάδα επιστημόνων ισχυρίζεται πως όσοι βρίζουν μπορεί να είναι πιο ειλικρινείς απ’ ό,τι όσοι παριστάνουν τους καθωσπρέπει και γλυκομίλητους. Το συμπέρασμα αυτό προέρχεται από δύο δημοσκοπήσεις τις οποίες πραγματοποίησαν επιστήμονες από την Ολλανδία, τη Βρετανία, τις ΗΠΑ και το Χονγκ Κονγκ, οι οποίοι εξέτασαν τη δυνητική συσχέτιση μεταξύ της βωμολοχίας και της ειλικρίνειας. Ως βωμολοχία οι ερευνητές όρισαν «τη γλώσσα που περιέχει σεξουαλικές αναφορές, βλασφημίες ή χυδαίους όρους».

Η πρώτη selfie που τραβήχτηκε ποτέ!

Οι selfies αποτελούν, σίγουρα, την μόδα των τελευταίων χρόνων. Οι φωτογραφίες, στις οποίες τραβάμε τον εαυτό μας, μπορεί να έχουν γίνει δημοφιλείς λόγω των smartphones που επιτρέπουν την λήψη φωτογραφιών από την εσωτερική κάμερα, ωστόσο, από ό,τι φαίνεται δεν πρόκειται για μία καινούργια τεχνική.

Τροφές για καλύτερο σεξ

Αν θέλετε να προσθέσετε λίγο αλατοπίπερο στην ερωτική σας ζωή, θυμηθείτε πως -όχι μόνο ο έρωτας αλλά και- το σεξ, περνάει από το στομάχι! 'Συναντάμε όλο και περισσότερα στοιχεία για το πώς κάποιες βιταμίνες και συστατικά σε τροφές μπορεί να ευνοήσουν τη σεξουαλική λειτουργία και την ερωτική εμπειρία ' εξηγεί η Jennifer R. Berman, MD. Εκτός από τα μύδια και τα λοιπά οστρακοειδή - που πράγματι, χάρη στον ψευδάργυρο που περιέχουν βελτιώνουν την ερωτική διάθεση- υπάρχουν κι άλλες αφροδισιακές τροφές για καλύτερο σεξ. Και το πιθανότερο είναι πως τις έχετε ήδη στο σπίτι σας. 

Ζωγραφική πάνω σε μπισκότα!

Ο Τούρκος καλλιτέχνης Hasan Kale είναι διάσημος για τα υπέροχα έργα του, που ζωγραφίζει πάνω σε μικροσκοπικές και παράδοξες επιφάνειες, όπως ένα τσόφλι φιστικιού ή έναν πασατέμπο!

Ανάμεσα στους ιδιαίτερους καμβάδες του και τα διάσημα μπισκοτάκια Oreo, αφού ο Hasan Kale επιλέγει να ζωγραφίζει πάνω στην κρέμα τους.

Ένα παράδοξο φυτό που δεν “πεθαίνει” ποτέ!

Πρωτοεμφανίστηκε στην Ευρώπη πριν από 1.000 περίπου χρόνια από τους Σταυροφόρους, οι οποίοι το θεωρούσαν ιερό φυτό. Το “Ρόδο της Ιεριχούς” προέρχεται από την έρημο του Ισραήλ και της Ιορδανίας και οι ντόπιοι πιστεύουν ότι φέρνει καλοτυχία και καλή υγεία, ενώ συνδέεται έντονα και με τη χριστιανική θρησκεία.

Χρήσιμες συμβουλές και κόλπα για όλους!

•Τα κουνούπια σιχαίνονται τα αγγούρια. Αφήστε τη φλούδα τους κοντά στα μέρη που συχνάζουν! Εγγυημένη επιτυχία…

•Για να έχετε καθαρό και αγνό πάγο : βράστε το νερό πριν το καταψύξετε…

•Για να λάμψει ο καθρέφτης σας: χρησιμοποιείστε Λευκό Οινόπνευμα

•Για να βγάλετε την τσίχλα από ένα ρούχο: βάλτε το στην κατάψυξη για μία ώρα.

•Για να διατηρείτε τα λευκά σας όσο πιο λευκά γίνεται: βάλτε τα να μουλιάσουν σε ζεστό νερό με μια φέτα λεμόνι για 10 λεπτά.

•Για να λάμψουν τα μαλλιά σας: βάλτε μια κουταλιά του γλυκού ξύδι στα μαλλιά σας και μετά λούστε τα!

Οι φιγούρες της τράπουλας έχουν… ονοματεπώνυμο!

Η λέξη «τράπουλα», που σημαίνει τη «δεσμίδα των παιγνιοχάρτων», προέρχεται από την ιταλική λέξη «trappola», που σημαίνει «παγίδα» και «δόλος».

Η τράπουλα αποτελείται από τα “τραπουλόχαρτα” ή “παιγνιόχαρτα” ή “χαρτιά” και προήλθε από το ιταλικό παιχνίδι «ταρόκ» ή «ταρόκο», που παιζόταν με χοντρά τετράγωνα ή παραλληλόγραμμα χαρτιά με αριθμημένες φιγούρες τόσο για ψυχαγωγία, όσο και για κερδοσκοπία.