Τροφές για καλύτερο σεξ

Αν θέλετε να προσθέσετε λίγο αλατοπίπερο στην ερωτική σας ζωή, θυμηθείτε πως -όχι μόνο ο έρωτας αλλά και- το σεξ, περνάει από το στομάχι! 'Συναντάμε όλο και περισσότερα στοιχεία για το πώς κάποιες βιταμίνες και συστατικά σε τροφές μπορεί να ευνοήσουν τη σεξουαλική λειτουργία και την ερωτική εμπειρία ' εξηγεί η Jennifer R. Berman, MD. Εκτός από τα μύδια και τα λοιπά οστρακοειδή - που πράγματι, χάρη στον ψευδάργυρο που περιέχουν βελτιώνουν την ερωτική διάθεση- υπάρχουν κι άλλες αφροδισιακές τροφές για καλύτερο σεξ. Και το πιθανότερο είναι πως τις έχετε ήδη στο σπίτι σας. 

Αβοκάντο
Τα αβοκάντο θεωρούνται αφροδισιακά χάρη στα ακόρεστα λιπαρά τους, που τα κάνουν μια εξαιρετική τροφή για την καρδιά και τις αρτηρίες σας. Οτιδήποτε κρατά την καρδιά να χτυπά δυνατά βοηθά το αίμα να κυκλοφορεί σε όλα τα σωστά σημεία! Για την ακρίβεια, άντρες με υποκείμενη καρδιοπάθεια έχουν διπλάσιες πιθανότητες να υποφέρουν από στυτική δυσλειτουργία.

Αμύγδαλα
Τα αμύγδαλα δρουν ως διεγερτική τροφή και βοηθούν στην αντιμετώπιση της υπογονιμότητας. Όπως και τα σπαράγγια (επίσης τροφή που ενισχύει την ερωτική διάθεση), τα αμύγδαλα είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και ιχνοστοιχεία που παίζουν σημαντικό ρόλο στη σεξουαλική υγεία και αναπαραγωγή, όπως ψευδάργυρο, σελήνιο και βιταμίνη Ε. Οι ειδικοί δεν γνωρίζουν ακόμη πώς συμβάλει ο ψευδάργυρος στην ενίσχυση της libido, ωστόσο συμφωνούν πως είναι όντως αποτελεσματικός. 

Ρόκα
Όσο παράξενο κι αν ακούγεται, η ρόκα είναι γνωστή ως βοήθημα της πεσμένης libido ήδη από τον πρώτο αιώνα! Σήμερα, έρευνα αποκαλύπτει πως τα ιχνοστοιχεία και τα αντιοξειδωτικά που περιέχει αυτό το πικάντικο σαλατικό είναι σημαντικά για τη σεξουαλική μας υγεία - εν μέρει, επειδή μπλοκάρουν την απορρόφηση περιβαλλοντικών ρύπων που θεωρείται πως επηρεάζουν αρνητικά την ερωτική διάθεση.

Σύκα
Τα βρίσκουμε αποξηραμένα ή φρέσκα και έχουν συνδεθεί από την αρχαιότητα με την ενίσχυση της γονιμότητας. Ανήκουν όμως και στις αφροδισιακές τροφές που συμβάλουν στην καλή σεξουαλική ζωή αφού είναι γεμάτα με διαλυτές και αδιάλυτες φυτικές ίνες, οι οποίες είναι σημαντικές για την υγεία της καρδιάς. Ένα ακόμη προτέρημα: οι φυτικές του ίνες θα σας χορτάσουν και τα φυσικά τους σάκχαρα θα ικανοποιήσουν την ανάγκη σας για γλυκό, συμβάλλοντας και με τους δύο τρόπους σε ένα πιο αδύνατο και υγιές σώμα άρα και σε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στο κρεβάτι!