Μάρτιος 2017

Διαμέρισμα με …τσουλήθρα!

Βρίσκεται στο East Village της Νέας Υόρκης και σχεδιάστηκε από την εταιρεία Turett Collaborative Architects. Το διαμέρισμα καταλαμβάνει 2 ορόφους με δύο πανομοιότυπα επίπεδα συνολικής επιφάνειας 223 τετραγωνικών μέτρων.

Το χαρακτηριστικό βέβαια που το κάνει να ξεχωρίζει είναι μια μεταλλική τσουλήθρα που κάνει τη μετάβαση από τον πάνω στον κάτω όροφο … παιχνίδι. Φυσικά υπάρχει και αντίστοιχη σκάλα για την ανάβαση αλλά και την πιο …όμαλή κατάβαση

Γιατί τρώμε βακαλάο την 25η Μαρτίου;

Η 25η Μαρτίου έχει συνδυαστεί γαστρονομικά με τον βακαλάο (που συνοδεύεται συνήθως) με σκορδαλιά. Πώς όμως καθιερώθηκε η συνήθεια αυτή;

Κατ΄ αρχάς να σημειώσουμε ότι τις περισσότερες φορές η 25η Μαρτίου πέφτει μέσα στη Σαρακοστή, περίοδο νηστείας για τους Χριστιανούς. Κατά παρέκλιση των κανόνων της νηστείας, λόγω της σπουδαιότητας της εορτής του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, η Εκκλησία επιτρέπει την κατανάλωση ψαριού (όπως και την Κυριακή των Βαϊων).

Ένας τεράστιος κόκορας!

Έχει γίνει viral στο διαδίκτυο «σαν το μεγαλύτερο πουλερικό» και μάλλον όχι άδικα. Ο κόκορας του βίντεο προκαλεί εντύπωση με το μέγεθός του, καθώς δυσκολεύεται να ξεπροβάλει από το κοτέτσι. Το βίντεο έχει συγκεντρώσει περισσότερες από 80 εκατομμύρια προβολές και αρκετά σχόλια. Μοιάζει να βρίσκεται στο Τζουράσικ Παρκ σημειώνει χαρακτηριστικά κάποιος αναγνώστης.

Όπως αναφέρει η Daily Mail το βίντεο προέρχεται από το Κόσοβο και ο θηριώδης κόκορας φέρει το όνομα «Merakli» (προφανώς έχει Έλληνα «νονό»).

Τι έβαζαν οι Νεάντερταλ στο τραπέζι τους

Πριν από 50.000 χρόνια ήταν καλύτερα για τον άνθρωπο του Νεάντερταλ να ζει στο Βέλγιο παρά στην Ισπανία, ειδικά για τους λάτρεις του κρέατος. Ερευνητές κατάφεραν να αναδομήσουν ένα τυπικό γεύμα των μακρινών μας ξαδέλφων, οι οποίοι εξαφανίστηκαν πριν από περίπου 30.000 χρόνια. Σε μελέτη που δημοσιεύθηκε στα μέσα Μαρτίου στο περιοδικό Nature, ερευνητές εξηγούν ότι χρησιμοποίησαν την οδοντική πλάκα που βρέθηκε σε αρκετούς σκελετούς. Τεστ DNA έδειξαν μικροοργανισμούς ανάμεσα στα δόντια, χάρη στους οποίους μπόρεσαν οι ερευνητές να καταλάβουν τι έτρωγαν οι Νεάντερταλ.

Ο πρώτος 3D εκτυπωμένος… ουρανοξύστης!

Η εταιρεία Cazza με έδρα το Ντουμπάι ανακοίνωσε σήμερα πως θα κατασκευάσει τον πρώτο ουρανοξύστη από εκτυπωτή τριών διαστάσεων. Η συγκεκριμένη εταιρεία ειδικεύεται στην τρισδιάστατη εκτύπωση κτιρίων και κατά κύριο λόγο κατασκευών χαμηλού κόστους για εργοτάξια και εγκατάσταση μονάδων του στρατού.

Πόσα έντομα καταναλώνουν τον χρόνο οι αράχνες;

Οι αράχνες καταναλώνουν κάθε χρόνο σε όλον τον κόσμο από 400 έως 800 εκατομμύρια τόνους εντόμων, σύμφωνα με μια μελέτη που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα και αποδεικνύει τον σημαντικό ρόλο αυτών των αρθρόποδων στη μείωση του αριθμού των επιβλαβών, για την υγεία και τις καλλιέργειες, εντόμων.

Λάμπρος Κωνσταντάρας. Η καριέρα του ως τερματοφύλακας στην ΑΕΚ και το επεισόδιο στις κερκίδες της Λεωφόρου

Ο Λάμπρος Κωνσταντάρας, εκτός από την υποκριτική, αγαπούσε πολύ και τον αθλητισμό. Του άρεσαν το ποδόσφαιρο και ο στίβος.Σε νεαρή ηλικία, μάλιστα, είχε φορέσει και τη φανέλα του τερματοφύλακα της ΑΕΚ, αν και συνήθως ήταν αναπληρωματικός.Αυτή η καριέρα, όμως, έληξε νωρίς, δίνοντας θέση στη λαμπρή καριέρα ηθοποιού.

Το μπλε κρασί είναι πλέον γεγονός!

Η Gik μία ισπανική εταιρεία αποφάσισε να κάνει χρωματική επανάσταση σε έναν χώρο ο οποίος σύμφωνα με τα όσα δήλωσε εκπρόσωπος στο BBC είναι παγιωμένα τρίχρωμος.

Η μεγαλύτερη πόλη που δεν χτίστηκε ποτέ!

Στην έρημο Μοχάβε της Καλιφόρνιας θα συναντήσει κανείς την California City ή για να ακριβολογούμε τα σχέδια μια πολύ μεγάλης πόλης που όμως δεν χτίστηκε ποτέ! Πρόκειται για ένα φιλόδοξο σχέδιο που δεν ολοκληρώθηκε ποτέ. Αυτό που θα συναντήσει κάποιος είναι ένα τεράστιο δίκτυο δρόμων με διευθύνσεις, όρια ταχύτητας ακόμα και οδηγίες μέσω GPS. Ωστόσο, λείπει κάτι ακόμη πιο βασικό: Δεν υπάρχουν σπίτια!

Σελίδες