Ιούλιος 2016

Δεν έχετε χώρο για το πλυντήριο; Δείτε αυτήν την απίστευτη πατέντα

Μία ομολογουμένως… απίστευτη πατέντα εφηύρε ένας Κρητικός, ο οποίος είχε έλλειψη χώρου στο σπίτι του και δεν ήξερε πού να τοποθετήσει το πλυντήριό του.

Ο ιδιοκτήτης αποφάσισε, λοιπόν, να το τοποθετήσει πάνω από… την τουαλέτα, αφήνοντας άφωνη μια γυναίκα κτηματομεσίτη, η οποία έκανε σχετική ανάρτηση στο Facebook σχολιάζοντας: «20 χρόνια κτηματομεσίτης, αυτό πρώτη φορά το βλέπω».

Tags: 

Ξενοδοχείο για… μέλισσες

Η βρετανική εταιρεία «Bettys &Taylors» ειδικευμένη στην παραγωγή τσαγιού στο Λονδίνο δημιούργησε την πρώτη κυψέλη πολυτελείας… πέντε αστέρων για μέλισσες.

Το διαφημιστικό βίντεο είναι εμπνευσμένο από τις ταινίες του Wes Anderson (The Grand Budapest Hotel).

Συγκεκριμένα, έχει σχεδιαστεί ως μέρος εκστρατείας ευαισθητοποίησης σχετικά με τη σημασία των μικρών εντόμων στα οικοσυστήματα μας.

Κάθε λεπτομέρεια του… ξενοδοχείου έχει σχεδιαστεί για να ταιριάζει καλύτερα στις προτιμήσεις των μελισσών…

Tags: 

Απρόσκλητος… επισκέπτης

Αγριογούρουνο έκανε την εμφάνισή του αργά το απόγευμα της Τρίτης στην περιοχή της Ελεκίστρας στην Πάτρα, γεγονός που προκάλεσε έκπληξη σε κατοίκους της περιοχής.

Σύμφωνα με τον δημοτικό σύμβουλο Ηλία Γκοτσόπουλο ο οποίος και εντόπισε το αγριογούρουνο στην αυλή του σπιτιού του, για πολλά χρόνια τώρα αγριογούρουνα δεν υπήρχαν στο Παναχαϊκό. Φαίνεται όμως ότι τα τελευταία χρόνια επανεμφανίστηκαν.

«Είχαμε δει ίχνη από αγριογούρουνα, όχι όμως τα ίδια τα ζώα, όπως έγινε σήμερα (σ.σ. Τρίτη) λίγο πριν τη δύση του ηλίου» επισήμανε ο κ. Γκοστόπουλος.

Tags: 

Μία φωτογραφία «μυστήριο» στάθηκε η αφορμή για «μέγα-τρολάρισμα»

Μία περίεργη φωτογραφία που δημοσίευσε ο υποψήφιος Αμερικανός αντιπρόεδρος, «δεξί χέρι» του Ντόναλντ Τραμπ, Μάικ Πενς, προκάλεσε πλήθος σχολίων στο διαδίκτυο.

Η εικόνα δείχνει τον Πενς με τη σύζυγό του Κάρεν και την κόρη τους Σαρλότ να γευματίζουν σε εστιατόριο στη Νέα Υόρκη.

Δίπλα τους υπάρχει ένας καθρέπτης, ο οποίος αντανακλά μεν τις φιγούρες του ζεύγους, χωρίς ωστόσο να φαίνεται το είδωλο της κόρης.

Η φωτογραφία συζητήθηκε πολύ ανάμεσα σε χρήστες του διαδικτύου, με πολλούς από αυτούς να κάνουν λόγο για κόρη-«φάντασμα» ή ακόμη και για «βαμπίρ».

Tags: 

Η ελληνική ευρηματικότητα είναι αστείρευτη

Χρήστης του διαδικτύου που βρίσκεται στην Κρήτη και συγκεκριμένα στο Ρέθυμνο για διακοπές, δημοσίευσε μέσω Facebook μια πρωτοφανή «πατέντα»: Ένας ξενοδόχος εφηύρε τον τρόπο για να δροσίζει δύο δωμάτια, με μία μόλις συσκευή air condition.

O τουρίστας σχολίασε την παρακάτω φωτό ως εξής: «Κουβαρντάς Έλληνας ξενοδόχος... Αιρ κοντίσιον για δύο δωμάτια... Μεγάλε...”.

Mία… εύλογη απορία είναι ποιος από τους ενοίκους των δύο δωματίων είχε το κοντρόλ για να ρυθμίζει το air condition;

Tags: 

iPhone Photography Awards 2016

Ανακοινώθηκαν οι φετινοί νικητές των ετήσιων βραβείων φωτογραφίας με iPhone, δείτε τις φωτογραφίες που κέρδισαν.

Τα iPhone Photography Awards (IPPAWARDS), συμπλήρωσαν τα 9 χρόνια απονομών, στις καλύτερες φωτογραφίες που καταγράφονται κάθε χρόνο από την κάμερα του κινητού της Apple.

Tags: 

Εξαφανίστηκε εν μία νυκτί το… αιλουροειδές της Κρήτης

Συζητήσεις επί συζητήσεων έχουν γίνει για το… περίεργο αιλουροειδές που φέρεται να εθεάθη στην ευρύτερη περιοχή της Σητείας, σκορπώντας τον πανικό στο πέρασμά του.

Για μία εβδομάδα όλη η Κρήτη συζητούσε για τον… «τίγρη» που περιφέρεται στη Σητεία, με την άγρια όψη και τα μακριά πόδια.

Άνθρωποι που ισχυρίστηκαν ότι είχαν δει από αρκετά μεγάλη απόσταση το αιλουροειδές έκαναν λόγο για ένα ζώο αρκετά μεγάλο, που το μήκος του έφτανε το ένα μέτρο, με λωρίδες στο τρίχωμά του και με άγριο βλέμμα.

Tags: 

Mια ελιά στα Χανιά εντυπωσίασε τη NASA .

Μια ελιά από τα Χανιά εντυπωσίασε τους ειδικούς της NASA που την επέλεξε ως Earth Science Picture of the Day (EPOD).

Πρόκειται για μια φωτογραφία του Χανιώτη αστροφωτογράφου Χρήστου Κοτσαύτη, που απεικονίζει την περίφημη ελιά στις Βούβες. Πρόσφατα η Αμερικανική Διαστημική Υπηρεσία είχε δημοσιεύσει και άλλη φωτογραφία του ίδιου φωτογράφου, αυτή τη φορά με τους Κομολίθους.

Όπως δηλώνει στο zarpanews.gr ο ίδιος. ασχολείται εδώ και χρόνια με αυτό το θέμα.

Στην ανάρτηση της NASA αναφέρεται:

Hair Tattoo

Μια όχι μεν δύσκολη αλλά «επικίνδυνη» τεχνική.

Η τεχνική του Hair Tattoo είναι περισσότερο μια χρηστική μέθοδος, παρά ένα καλλιτεχνικό δημιούργημα όπως οι περισσότερες τεχνικές τατουάζ που γνωρίζουμε σήμερα. Πρόκειται για το σχεδιασμό μαλλιών με τη μέθοδο του τατουάζ στο φαλακρό μέρος του κεφαλιού.

Tags: 

Τα πολλά τεχνητά φώτα φέρνουν πρόωρα την άνοιξη!

Η ολοένα αυξανόμενη χρήση του ανθρώπινου τεχνητού φωτισμού δεν αφήνει ανεπηρέαστη τη φύση, με συνέπεια -μεταξύ άλλων- η άνοιξη να έρχεται νωρίτερα, τουλάχιστον κατά μία εβδομάδα, σύμφωνα με μια νέα βρετανική επιστημονική έρευνα. Είναι η πρώτη φορά που μια μελέτη επιβεβαιώνει σε μεγάλη κλίμακα τη σχέση ανάμεσα στον νυχτερινό τεχνητό φωτισμό και στην πρόωρη άνθηση των δέντρων και φυτών.