Ιούνιος 2014

Ολυμπία

Η Ολυμπία, ήταν πόλη της αρχαίας Ελλάδας στην Ηλεία, γνωστή ως ο τόπος διεξαγωγής των Ολυμπιακών Αγώνων στους κλασικούς χρόνους, συγκρίσιμη στη σημασία με τα Πύθια που διοργανώνονταν στους Δελφούς. Στην Ολυμπία βρισκόταν το χρυσελεφάντινο άγαλμα του Διός, έργο του Φειδία, το οποίο ήταν γνωστό στην αρχαιότητα ως ένα από τα επτά θαύματα του κόσμου. Η αφετηρία των Ολυμπιακών Αγώνων χρονολογείται στο 776 π.Χ. και τελούνταν κάθε τέσσερα χρόνια. Το 394 μ.Χ. ο Βυζαντινός Αυτοκράτορας Θεοδόσιος Α' απαγόρευσε την τέλεσή τους γιατί θεωρούνταν παγανιστικοί.

Tags: 

Τάκης Νικολούδης

Ο Δημήτρης (Τάκης) Νικολούδης είναι Έλληνας πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής, γεννημένος στις 26 Αυγούστου 1951, ο οποίος αγωνιζόταν ως μέσος και ήταν ένας από τους σπουδαίους τεχνίτες που ανέδειξε το ελληνικό ποδόσφαιρο.
Καριέρα
Ξεκίνησε το ποδόσφαιρο και έγινε ευρύτερα γνωστός αγωνιζόμενος με τον Ηρακλή Θεσσαλονίκης. Κατά τη θητεία του στον Ηρακλή κατηγορήθηκε για το σκάνδαλο της υπόθεσης των «λουλουδιών» την περίοδο 1974-75, όμως αθωώθηκε.

Tags: 

Η ιστορία της 23χρονης Kaur, που πάσχει από σύνδρομο υπερβολικής τριχοφυΐας. Η απόφασή της να μην ξυρίζει το μούσι της και οι επιθέσεις που δέχθηκε

Μπορεί η Κοντσίτα της Eurovision να προκάλεσε πολλά σχόλια για το μούσι της, πριν και μετά την κατάκτηση της πρώτης θέσης στη Eurovision, ωστόσο η ιστορία της Harnaam Kaur, παρουσιάζει εξίσου μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς πρόκειται για μια ιστορία μάχης με ένα οδυνηρό σύνδρομο, αλλά και για την υπεράσπιση μιας απόφασης ζωής, παρά τις επικρίσεις.
Η 23χρονη Harnaam Kaur είναι μια γυναίκα που πάσχει από το σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών που προκαλεί υπερβολική τριχοφυΐα σε όλο το σώμα της.

Tags: 

Υποστήριζε ότι πεθαίνει και οι γιατροί της έδωσαν εξιτήριο

Γερή αποζημίωση από το υπουργείο υγείας της Βρετανίας έλαβαν οι γονείς ενός 15χρονου κοριτσιού το οποίο έφυγε από τη ζωή από πολλαπλή ανεπάρκεια οργάνων, αφού οι γιατροί δεν την κράτησαν στο νοσοκομείο και την έστειλαν σπίτι της για να ξεκουραστεί, παρά το γεγονός ότι ήταν πολύ αδύναμη να περπατήσει, να φάει ή να πιει.

Tags: 

Λευκό παιδί από... μαύρους γονείς!

Πάλλευκο δέρμα, γαλανά ματάκια και ξανθό μαλλί έχει η μικρή Νματσί Ιεγκμπόρο, το νεογέννητο κοριτσάκι του ζευγαριού Μπεν και Αντζελα Ιεγκμπόρο, από τη Νιγηρία, που ζει στη Βρετανία! Η γέννηση της Νματσί έχει αφήσει άφωνους και έχει μπερδέψει τους επιστήμονες, αφού κανείς από τους δύο γονείς της μικρής δεν έχει λευκούς προγόνους και αφού δεν πρόκειται για περίπτωση αλμπινισμού!

Tags: 

Οι ευεργετικές ιδιότητες της κανέλας

Η κανέλα είναι ένα πλούσιο σε αντιοξειδωτικά συστατικό, αντιβακτηριδιακό και αντιφλεγμονώδες. Αυτό το μπαχαρικό έχει πολλές χρήσεις ομορφιάς, όπως για παράδειγμα να κάνει τα χείλη πιο γεμάτα αλλά και πολλές άλλες για το σώμα και το πρόσωπο. Ανακαλύψτε τις εκπληκτικές ιδιότητες της κανέλας.
Αντισηπτικό χεριών: σύμφωνα με μια έρευνα που έγινε το 2009, όταν εφαρμόζεται πλούσια στα χέρια, το έλαιο κανέλας αποδείχτηκε τόσο αποτελεσματικός αντιβακτηριδιακός παράγοντας όσο και τα κοινά αντισηπτικά gel χεριών.

Tags: 

Οι πιο...άγριοι κατά συρροή δολοφόνοι

Θα προσπαθήσετε πολύ για να τους εντοπίσετε μέσα στο πλήθος. Φαίνονται ακριβώς όπως όλοι οι άλλοι. Στην πραγματικότητα, οι περισσότεροι από αυτούς είναι γλυκομίλητοι και ευγενικοί. Μέσα τους όμως κρύβουν ένα θανάσιμο μυστικό. Οι ζωές τους έγιναν κινηματογραφικές ταινίες, με εκατομμύρια εισπράξεις στις αίθουσες όλου του κόσμου.
Δείτε στην συνέχεια τους πιο άγριους κατά συρροή δολοφόνους που γνώρισε η ανθρωπότητα.

Γιος του Σαμ

Tags: 

Πρώτος ο ΑΝΤ1, άνοδος ΝΕΡΙΤ

Ξανά στην πρώτη θέση όσον αφορά στην τηλεθέαση των καναλιών πέρασε ο ΑΝΤ1 μετά από καιρό έχοντας 16,1% και με το MEGA να ακολουθεί σε απόσταση αναπνοής με 16%.

Tags: 

Αντόνι Γκαουντί

Ο Αντόνι Γκαουντί, σωστή προφορά Γκαουδί, (Antoni Gaudí ή με το πλήρες του όνομα: Antoni Gaudí i Cornet, ΔΦΑ: [ənˈtoni gəu̯ˈði i kuɾˈnɛt]) (25 Ιουνίου 1852 – 10 Ιουνίου 1926) ήταν σημαντικός Καταλανός αρχιτέκτοναςτης Αρ Νουβό.
Γεννήθηκε στη Ρέους, αλλά σπούδασε και εργάστηκε στη Βαρκελώνη όπου βρίσκονται και τα πιο σημαντικά έργα του, τα οποία ξεχωρίζουν για το σχεδιασμό τους.

Tags: 

Σελίδες