Ιούλιος 2012

Πιέσεις ΗΠΑ για λύση στην Ευρωζώνη

Στην Ευρώπη βρίσκεται για μια ακόμη φορά ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ κ. Τίμοθι Γκάιτνερ, προκειμένου να πιέσει την Ευρωζώνη να αντιμετωπίσει αποτελεσματικότερα την κρίση χρέους. Χθες συναντήθηκε με τον Γερμανό ομόλογό του κ. Βόλφγκανγκ Σόιμπλε -που βρίσκεται σε διακοπές- και τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας κ. Μάριο Ντράγκι, ενώ είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Γάλλο ομόλογό του κ. Πιερ Μοσκοβισί. Στην παρέμβαση των ΗΠΑ ελπίζουν και πολλοί στην Ελλάδα.

Άναψαν τα αίματα μετά από πρόταση της Χρυσής Αυγής ...

Αναπτύσσοντας την ερώτησή του, ο κ. Κασιδιάρης υποστήριξε πως «είναι εφικτό τα κόμματα να λειτουργήσουν και χωρίς καμία χρηματοδότηση –απόδειξη το κόμμα μας, που τα καταφέραμε χωρίς κανένα ευρώ. Εμείς, λοιπόν, ''οι φασίστες και οι νεοναζί με τους αγκυλωτούς σταυρούς στα μπράτσα'', όπως μας αποκαλούσε ο αρχηγός σας, αποφασίσαμε να επιστρέψουμε τη χρηματοδότηση στο λαό. Εκτίμησε επίσης πως «η περίοδος της αγανάκτησης στην πλατεία Συντάγματος τελείωσε.

Ο δισεκατομμυριούχος

Οι ζάπλουτοι επιχειρηματίες θεωρούνται ούτως ή άλλως πρακτικοί άνθρωποι. Οι σεΐχηδες, πάντως, συχνά «κατηγορούνται» πως βρίσκουν έτοιμα χρήματα από τους προγόνους τους. Ο σεΐχης Νασέρ Αλ Ατίγια, όμως, επιβεβαιώνει την πρώτη κατηγορία. Ο δισεκατομμυριούχος από το Κατάρ αποδεικνύεται πολυπράγμων, καθώς σήμερα μετέχει στο σκιτ της σκοποβολής (αντίπαλος του Ευθύμιου Μίτα). Ο 42χρονος σκοπευτής, μάλιστα, είχε καταταγεί 4ος στους Ολυμπιακούς της Αθήνας του 2004, στον κινούμενο στόχο, ενώ πέρυσι κέρδισε το... Ράλι Ντακάρ.

O εξευτελισμός της χώρας "διά χειρός" Γ. ...

Ο εξευτελισμός που προκάλεσε στην Ελλάδα η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-Γιώργου Παπανδρέου θα σημαδέψει για πολλά χρόνια την φήμη της χώρας. Έτσι και η είσοδος της ελληνικής αποστολής στο Ολυμπιακό Στάδιο για την τελετή έναρξης των Αγώνων του Λονδίνου προκάλεσε αρκετά ειρωνικά και κακεντρεχή σχόλια στο twitter. Οι «συνδέσεις» με την οικονομική κατάσταση της χώρας ήταν αναπόφευκτες.

Εκτός βάθρου ο Φελπς!

Ο αμερικανός Ράιαν Λόχτε κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο με χρόνο 4.05.18. Το ασημένιο πήρε ο βραζιλιάνος Τιάγκο Περέιρα με 4:08.86 και το χάλκινο ο ιάπωνας Κοσούκε Χαγκίνο με 4:08.94, που αποτελεί νέο ρεκόρ Ασίας. Τα αποτελέσματα:

"Αριστερά πολυπολιτισμικά σκατά"

Ο βουλευτής των Συντηριτικών της Αγγλίας, Άϊνταν Μπέρλεϊ, χαρακτήρισε μέσω twitter την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου ως "...αριστερά πολυπολιτισμικά σκατά!" Ασφαλώς, το μήνυμά του αυτό προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων. Αλλωστε, ο συγκεκριμένος βουλευτής έχει στο παρελθόν κατηγορηθεί για ναζιστικές απόψεις. Ολόκληρο το tweet του Μπέρλεϊ ανέφερε για την τελετή έναρξης: "Είναι η πιο αριστερή τελετή έναρξης που έχω δει. Περισσότερο από το Πεκίνο, την πρωτεύουσα του Κομμουνισμού. Ευτυχώς που έφτασαν οι αθλητές.

Φιλική τεσσάρα της Βέροιας στον ΠΑΣ

Πολύ πιο έτοιμη παρουσιάστηκε η Βέροια στο φιλικό παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα στα 3-5 Πηγάδια της Νάουσας, επικρατώντας με 4-0. Η "Βασίλισσα του βορρά" ήταν καλύτερη στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και έφτανε σχετικά εύκολα στα αντίπαλα καρέ, σε αντίθεση με τον ΠΑΣ που προβλημάτισε με την απόδοσή του. Στο 51', ο Μπελόν επωφελήθηκε λάθος της άμυνας του ΠΑΣ και με προβολή έκανε το 1-0, ενώ στο 72', ο Πέρεζ με διαγώνιο σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή νίκησε τον Μπαμπανιώτη για το 2-0.

Η Citigroup προβλέπει έξοδο από την Ευρωζώνη

Πιθανότητες 90% δίνει η Citigroup στην έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη τους επόμενους 12 με 18 μήνες.Οι αναλυτές της αμερικανικής τράπεζας υποστηρίζουν ότι η Ελλάδα ενδέχεται να βγει από το ευρώ την 1η Ιανουαρίου 2013, διευκρινίζοντας πάντως ότι αυτό δεν αποτελεί πρόβλεψη ακριβούς ημερομηνίας.

Ο Μπολτ σημαιοφόρος της Τζαμάικα

Ο "χρυσός" σπρίντερ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνο στα 100μ., στα 200μ. και στα 4χ100μ., στα οποία είχε και παγκόσμια ρεκόρ, είναι σαφώς το μεγαλύτερο όνομα της χώρας. Ο 25χρονος, πάντως, κατέβασε... ταχύτητα στις διακρίσεις κατά τη φετινή χρονιά, αλλά η υπεράσπιση του χρυσού μεταλλίου στα 100μ. αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Σελίδες