Όταν το γράμμα του νόμου αδικεί...

Η επόμενη είδηση μας έρχεται απο την Πορτογαλία, όπου ένας οδηγός ασθενοφορόυ βρέθηκε αντιμέτωπος με βαρύ πρόστιμο, επειδή σταμάτησε να βοηθήσει μία ηλικιωμένη γυναίκα.

Το απίστευτο περιστατικό έλαβε χώρα λίγες μέρες πριν, στη Λισσαβόνα, όπου ένα ασθενοφόρο κλήθηκε να μεταφέρει μία ηλικιωμένη γυναίκα στο νοσοκομείο της Λισσαβόνας.

Κατά τη διάρκεια της διαδρομής, η κατάσταση της υγείας της 80χρονης ασθενούς, η οποία είχε υποστεί θρόμβωση, χειροτέρεψε ραγδαία, με αποτέλεσμα να χρειαστεί να σταματήσουν στην άκρη του δρόμου, με σκοπό να μπορέσουν να την φροντίσουν καλύτερα οι διασώστες. Παρά της προσπάθειες τους όμως, η γυναίκα έχασε τη μάχη και άφησε την τελευταία της πνοή λίγο αργότερα.

Οι διασώστες κάλεσαν την Αστυνομία για να δηλώσουν τον θάνατο και άκουσαν κατάπληκτοι τους αστυνομικούς να λένε στον οδηγό ότι είχε παραβιάσει τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας γιατί στάθμευσε... παράνομα, χωρίς να λάβουν υπόψη τους τις συνθήκες που αντιμετώπιζε, όπως κατήγγειλε ο αρχηγός της πυροσβεστικής υπηρεσίας του Ομπίντος, Κάρλος Σίλβα.

Ο οδηγός πλήρωσε αμέσως το πρόστιμο που του αντιστοιχούσε, προκλήθηκε όμως μεγάλο σάλο απο αυτή την παράλογη κατάσταση, με αποτέλεσμα λίγες μέρες μετά να αποσυρθεί το πρόστιμο και να δοθεί πίσω το αντίτιμο που πλήρωσε ο άτυχος οδηγός.

Tags: