Χάκαραν την μεγαλύτερη εταιρεία διαχείρισης πιστωτικών καρτών στις ΗΠΑ

Περίπου 143 εκατομμύρια πελάτες της Equifax, της μεγαλύτερης εταιρείας διαχείρισης πιστωτικών καρτών στις ΗΠΑ, έχουν πιθανώς πέσει θύματα μιας από τις μεγαλύτερες κυβερνοεπιθέσεις των τελευταίων ετών σύμφωνα με την εταιρεία. Από την επίθεση επηρεάστηκαν εκτός των αμερικανών, Βρετανοί και Καναδοί πολίτες.

Η εταιρεία ανέφερε πως οι χάκερ υπέκλεψαν στοιχεία των χρηστών όπως αριθμούς κοινωνικής ασφάλισης, ημερομηνίες γέννησης και διευθύνσεις κατοικιών ενώ καθησύχασε πως η βάση δεδομένων των καταναλωτικών και εμπορικών πιστωτικών καρτών της εταιρείας δεν παραβιάστηκε.

Η Equifax αναφέρει πως οι χάκερ είχαν πρόσβαση στα δεδομένα από τα μέσα Μαΐου μέχρι και τα τέλη Ιουλίου, όταν η εταιρεία εντόπισε την παραβίαση. Κατάφεραν και εισχωρήσουν στα συστήματα της εταιρείας εκμεταλλευόμενοι μια «ευπάθεια στον ιστότοπό της» όπως λέει η εταιρεία, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζεται η φύση της ευπάθειας.

Απέκτησαν πρόσβαση, μεταξύ άλλων πληροφοριών, σε αριθμούς πιστωτικών καρτών περίπου 209.000 πελατών. Ο διευθύνων σύμβουλος της Equifax, Ρίτσαρντ Σμιθ, δήλωσε ότι το περιστατικό είναι «απογοητευτικό» και είναι κάτι που «χτυπά βάναυσα στην καρδιά αυτών που είμαστε και τι κάνουμε».

«Απολογούμαστε στους καταναλωτές μας και στις επιχειρήσεις για την ανησυχία και την απογοήτευση που τους προκάλεσε το περιστατικό» δήλωσε ο Ρίτσαρντ Σμιθ, ο επικεφαλής της εταιρείας. Πρόσθεσε πως το αρμόδιο τμήμα της εταιρείας συνεργάζεται με τις αρχές ώστε να διευκρινιστεί τι ακριβώς έγινε. Το BBC αναφέρει ότι πιθανότατα το FBI επιβλέπει την έρευνα.