Φρούτo με οσμή "κρεμμυδιών" προκαλεί εκκένωση σε Πανεπίστημιο

Μια πανεπιστημιακή βιβλιοθήκη που εκκενώθηκε για μια ύποπτη διαρροή αερίου έχει ξανανοίξει αφού τα πληρώματα επικίνδυνων υλικών διαπίστωσαν ότι ένα απορριφθέν κομμάτι φρούτων ήταν υπεύθυνο για τη δυσάρεστη οσμή.

Πυροσβέστες στην Αυστραλία κλήθηκαν στο Πανεπιστήμιο της Καμπέρα την Παρασκευή μετά από μια "έντονη μυρωδιά αερίου" που αναφέρθηκε - με εκατοντάδες φοιτητές να εγκαταλείπουν το κτίριο μέσα σε λίγα λεπτά, ώστε μια διεξοδική αναζήτηση να μπορούσε να λάβει χώρα.

Μετά από μια ώρα, ανακαλύφθηκε η πηγή της άσχημης οσμής: ένα φρούτο durian που είχε μείνει στον κάλαθο κοντά στον αεραγωγό στον δεύτερο όροφο.

Το durian ήταν κάποτε γνωστό ως "βασιλιάς των φρούτων" και αγαπήθηκε για τη γλυκιά και αλμυρή γεύση του - ειδικά στην Κίνα.

Αλλά ο καρπός έχει μια φήμη για την ισχυρή του δυσοσμία, με τον συγγραφέα τροφίμων Richard Sterling να ισχυρίζεται ότι η μυρωδιά του "ρεβιθέλαιο και κρεμμύδια, γαρνιρισμένο με μια κάλτσα γυμναστικής" μπορεί να μυρίσει από τα ναυπηγεία μακριά.

Η ισχυρή μυρωδιά έχει ωθήσει τα ξενοδοχεία και τα μέσα μαζικής μεταφοράς σε ολόκληρη την Ασία να απαγορεύσουν εντελώς τα durian .

Σε μια θέση στη σελίδα του Facebook μετά το συμβάν, η βιβλιοθήκη έγραψε: "Είμαστε ανοιχτοί! Η παρατεταμένη οσμή που μοιάζει με αέριο στο κτίριο είναι απολύτως ασφαλής - κάποιος άφησε φρούτα durian σε ένα από τα κάδους μας!

Ένας φοιτητής έγραψε στο Facebook: "Είμαι τόσο χαρούμενος που κάποιος το άφησε στον κάδο! Hahahah αλλά yummm I LOVE DURIANSSSS."

Ένας άλλος έγραψε: "Κρατήστε το σπόρο, φυτέψτε το και ίσως μπορείτε να το εξάγετε στην Κίνα ... Durian είναι βασιλιάς!"

Η βιβλιοθήκη άλλαξε επίσης την εικόνα του προφίλ στο Facebook σε ένα σημάδι που έδειχνε ότι απαγορεύτηκαν τα durians - τα οποία, κρίνοντας από αναρτήσεις από τους μαθητές, θα μπορούσαν να προκαλέσουν ακόμη μεγαλύτερη μπόχα.