Το γηραιότερο πουλί στον κόσμο εκκολάπτει νεοσσό σε ηλικία 70 ετών

Το παλαιότερο γνωστό πουλί στον κόσμο έχει εκκολαψει ένα νεοσσό σε ηλικία 70 ετών.

Η σοφία το άλμπατρος υποδέχτηκε το νέο της μωρό την 1η Φεβρουαρίου στο Midway Atoll στο Βόρειο Ειρηνικό.

Οι βιολόγοι στα νησιά κοντά στη Χαβάη παρατήρησαν για πρώτη φορά το αυγό να σβήνει στις 29 Ιανουαρίου και ανακοίνωσαν τα νέα στο Twitter την Παρασκευή.

Η σοφία συγκροτήθηκε από εμπειρογνώμονες το 1956, ξεπέρασε το άτομο που την ταξινόμησε όλα αυτά τα χρόνια πριν, σύμφωνα με την Υπηρεσία Ψαριών και Άγριας Ζωής των ΗΠΑ.

"Τουλάχιστον 70 ετών, πιστεύουμε ότι η Σοφία είχε και άλλους συντρόφους", δήλωσε ο βιολόγος της USFWS, Δρ Beth Flint.

"Παρόλο που ο άλμπατρος είναι σύντροφος για τη ζωή, μπορεί να βρει νέους συντρόφους εάν είναι απαραίτητο, για παράδειγμα αν ζει περισσότερο από τον πρώτο του σύντροφο."

Ο σημερινός σύντροφος της Wisdom είναι ένα αρσενικό άλμπατρος που ονομάζεται Akeakami, με το οποίο εκκολάπτει νεοσσούς από το 2012.

Οι βιολόγοι στα νησιά του Ειρηνικού πιστεύουν ότι έχει εκκολαψει 30 έως 36 νεοσσους καθ 'όλη τη διάρκεια της ζωής της. Το Albatross εκκολάπτει μόνο αυγά κάθε λίγα χρόνια - και μόνο ένα κάθε φορά.

Το Midway Atoll National Wildlife Refuge στα ανοικτά των ακτών της Χαβάης είναι η μεγαλύτερη αποικία άλμπατρος στον κόσμο και όπου εκατομμύρια από τα πουλιά επιστρέφουν κάθε χρόνο για σεζόν ζευγαρώματος.