Σοκ στη Γαλλία με «εναλλακτικό» χριστουγεννιάτικο δέντρο.

Σάλο προκάλεσε στην κοινή γνώμη η απόφαση του καλλιτέχνη Πολ Μακάρθι να χρησιμοποιήσει το συγκεκριμένο έργο με σκοπό να διακοσμήσει την γνωστή Place Vendôme, εν όψει Χριστουγέννων.

Ο εκκεντρικός καλλιτέχνης, ο οποίος κλήθηκε απο το γαλλικό κράτος να φιλοτεχνήσει την φετινή χριστουγεννιάτικη διακόσμηση της πλατείας, δημιούργησε ένα τεράστιο μεν, πράσινο δε, ερωτικό βοήθημα που θυμίζει σφήνα ή αλλιώς butt plug. Το «εναλλακτικό» χριστουγεννιάτικο δέντρο σόκαρε εξαρχής και οι άσχημες αντιδράσεις δεν άργησαν να έρθουν.

Βανδαλισμός ήταν η αιτία που ανάγκασε τις γαλλικές Αρχές να αποσύρουν όσο πιο γρήγορα γινόταν το αμφιλεγόμενο έργο τέχνης, αφού ομάδα αγνώστων έκοψε τα σκοινιά που το συγκρατούσαν στη θέση του και το έσκισαν, με αποτέλεσμα να ξεφουσκώσει και να χάσει το σχήμα του.

Τη θέση του ιδιαίτερου αυτού έργου θα πάρει ένα παραδοσιακό Χριστουγεννιάτικο δέντρο, αφού, μετά απο γκάλοπ που πραγματοποιήθηκε, όλοι προτιμούν το αίσθημα της παράδοσης και συμφωνούν πως την επόμενη φορά που θα προταθεί σε καλλιτέχνη να αναλάβει ένα τέτοιο πρότζεκτ, πρώτα θα ελεγχθεί.

Tags: