Σκυλί θαύμα επιβιώνει δύο μέρες κάτω από κρυφή τρύπα

Ένας σκύλος που αναφέρθηκε ότι εξαφανίστηκε επέζησε δύο ημέρες χωρίς φαγητό και νερό αφού έπεσε σε μια "κρυφή τρύπα".

Οι ιδιοκτήτες Sarah Adams και Declan Kemp περπατούσαν το πεντάχρονο σκύλο τους Coco στην περιοχή Craigmillar Park στο Εδιμβούργο περίπου στις 10μμ όταν έφυγε.

Ωστόσο, παρά την μεγάλη προσπάθεια του ζευγαριού να αναζητήσει το Pekingese Cross, δεν μπόρεσαν να τον βρουν, ανέφερε το Daily Record.

Με τις απειλές του εισερχόμενου κακού καιρού, αναπάντεχα, φοβόταν το χειρότερο, και κατέφυγαν στο Facebook για να ανεβάσουν μια ανάρτηση εξαφάνισης σκύλου, η οποία κοινοποιήθηκε χιλιάδες φορές.

Σε συνδυασμό με τη βοήθεια των σκύλων αναζήτησης και διάσωσης και των ντόπιων, ο Κόκο βρέθηκε δύο ημέρες αργότερα.

Η Σάρα εξήγησε: «Ήταν εκεί ένα δευτερόλεπτο, στη συνέχεια εξαφανίστηκε το επόμενο και έλειπε για δύο ημέρες. Ψάξαμε ψηλά και χαμηλά.

"Δεν κοιμηθήκαμε ούτε φάγαμε."

"Ο σύντροφός μου με ξύπνησε περίπου στις 8πμ και βγήκαμε ξανά. Πήρα μαζί μου το Peperami γιατί ήλπιζα ότι θα το μυρίσει και θα αρχίσει να γαβγίζει.

"Δούλεψε και έκανε τους μικρότερους θορύβους από ποτέ όταν την βρήκαμε κολλημένη σε μια τρύπα λυμάτων πάνω από πέντε πόδια βάθος. Ήταν μεγαλύτερο από εμένα.

«Πήδηξα κάτω και την τράβηξα από το κολάρο του λαιμού της»

Στη συνέχεια, η Σάρα κάλεσε την Scottish Fire and Rescue Service που έφτασε με προσωπικό πυροσβεστικής υπηρεσίας για να την βοηθήσει και να καλύψει την τρύπα με κορμούς.

Οι εικόνες από τη σκηνή δείχνουν το αξιολάτρευτο μαύρο σκυλί κολλημένο μέσα σε μια βυθισμένη οπή λυμάτων σε βάθος πέντε ποδιών, το οποίο δεν είχε κάλυμμα αποστράγγισης πάνω του.

Ο Κόκο άντεξε πάνω από 48 ώρες χωρίς φαγητό και είχε μόνο το νερό που είχε συγκεντρωθεί στο κάτω μέρος του λάκκου για να πιει.

Αλλά δεν ήταν η πρώτη τρύπα που είχαν εντοπίσει κατά την αναζήτησή τους.

Είχαν εντοπίσει πολλές άλλες παρόμοιες τρύπες, οι οποίες δεν μπορούσαν να γίνουν αντιληπτές ανάμεσα στο μακρύ γρασίδι, όπου ζώα ή παιδιά μπορούσαν εύκολα να πέσουν.

Ο εθελοντής διάσωσης των ζώων, Gill Henderson, ο οποίος είχε σχολιάσει μια σελίδα από κατοικίδια στο Facebook, η οποία μοιράστηκε την έκκληση της Σάρα, έγραψε: «Για να το εξηγήσω περαιτέρω, δεν ήταν μια τρύπα που θα είχε βγεί ποτέ από μόνη της.

«Ήταν πάνω από πέντε πόδια βάθος, κατ 'ευθείαν προς τα κάτω, οπότε δεν υπήρχε τρόπος που (ή τα περισσότερα άλλα σκυλιά / ζώα / παιδιά) θα μπορούσε να ανέβει.

«Υπήρχε ήδη νερό στην τρύπα, οπότε αν είχαμε πολύ περισσότερη βροχή, μπορεί να έχει χαθεί στα νερά. Δεν αντέχει.

"Είναι τόσο τρομακτικό που ήταν τόσο καλά κρυμμένο.

"Είναι θαύμα που την άκουσαν."

Τώρα η Σάρα, η οποία εργάζεται για τη Σκωτσέζικη Ένωση Ιδιοκτητών, έχει προειδοποιήσει άλλους ιδιοκτήτες να προσέχουν τον κρυφό κίνδυνο.

Είπε: "Τι θα συνέβαινε αν ένα παιδί πέσει κάτω;

"Ευτυχώς δεν έβρεξε πολύ έντονα στην περιοχή, αλλά ήμασταν τόσο τυχεροί που την ακούσαμε. Έκανε τον μικρότερο, αμυδρά θόρυβο."