Κι όμως, βρέθηκα γραμμένος στο πενταψήφιο 54122!

Πριν κάποιες μέρες, μου ήρθε ένα περίεργο μήνυμα στο κινητό από μία κοπέλα. Αποστολέας ήταν το 54122. Δεν απάντησα. Σιγά μην απαντούσα σε 5ψήφιο.Τα ξέρουμε αυτά! Αυτή τη φορά όμως, αποφάσισα να δώσω συνέχεια, και πάλι καλά γιατί μου λύθηκαν πολλές απορίες για το πως λειτουργούν.

Η πρώτη μου αντίδραση ήταν η αναμενόμενη. Να τους απαντήσω και να τους βρίσω. Όμως, και πάλι καλά, αποφάσισα να το κάνω λίγο διαφορετικά αυτή τη φορά: έψαξα και βρήκα πως το νούμερο αυτό, το 54122, εμφανιζόταν μόνο στην ιστοσελίδα ellinespadou.com. Έλεγε δηλαδή πως αυτό είναι το 5ψήφιο που χρησιμοποιεί η ιστοσελίδα αυτή για να επικοινωνούν οι χρήστες μεταξύ τους ανώνυμα. Πολύ καλή φάση, αλλά εγώ δεν γράφτηκα ποτέ! Τι είχε γίνει;

Είδα λοιπόν πως έχουν τηλεφωνικό κέντρο εξυπηρέτησης πελατών, με σταθερό τηλέφωνο Αθήνας, που στην οποία υπόκειται η εν λόγω υπηρεσία Chat. Αν τυχόν σας τύχει, να ξέρετε πως είναι το 211 17. 68.263. Και αποφάσισα να τηλεφωνήσω, ώστε να μου πουν, επιτέλους, που βρήκαν τον αριθμό μου! Πήρα, λοιπόν, τηλέφωνο.

Η πρώτη μου έκπληξη ήταν πως μου απάντησαν αμέσως. Κι όχι απλά απάντησαν, αλλά όπως σε σοβαρές εταιρείες, με ενημέρωσαν και για το όνομα τους και την θέση τους, για να ξέρω με ποιον έχω να κάνω. Καλό αυτό, σκέφτηκα. Μπήκα κατευθείαν στο θέμα μου και ρώτησα (σε πολύ έντονο τόνο) πώς μου ήρθε μήνυμα. Μου απάντησαν το αναμενόμενο, δηλαδή πως για να έρθει μήνυμα στο κινητό μου, θα πρέπει να έχει καταχωρηθεί ο αριθμός μου στην ιστοσελίδα τους, την ellinespadou.com. Αφήστε τα σάπια τους λέω, αφού δεν γνώριζα καν την ύπαρξη της ιστοσελίδας, πως είναι δυνατόν να έχει γίνει μια τέτοια εγγραφή;!

Η τηλεφωνήτρια, προσπαθούσε πολύ ευγενικά να μου εξηγήσει, αν κι εγώ ωρυόμουν, πως υπάρχει η πιθανότητα να το έχει καταχωρίσει είτε κάποιος με παρόμοιο τηλεφωνικό αριθμό με το δικό μου, κατά λάθος, είτε κάποιος γνωστός μου για να μου κάνει πλάκα. Όποια περίπτωση κι αν είναι, μου λέει, μπορούσα να ζητήσω την διαγραφή του κινητού μου τηλεφώνου από την υπηρεσία τους και να μην λάβω ξανά κάποιο μήνυμα από εκείνους. Έτσι κι έγινε.

Η αλήθεια είναι πως δεν είχα πειστεί πως αυτό ήταν ή από λάθος ή από φάρσα. Αλλά από την στιγμή που δεν με ενόχλησαν ξανά και δεν είχα χρεωθεί, δεν με ένοιαζε για να ασχοληθώ παραπάνω. Μέχρι που πριν δέκα μέρες, γυρίζω σπίτι, και βλέπω στον υπολογιστή του αδερφού μου ανοιχτή την σελίδα ellinespadou.com. Λέω, έμπλεξαν και τον αδερφό μου, δεν παίζει... Φωνάζω τον μικρό και τον ρωτάω πως βρέθηκε αυτή η σελίδα στον υπολογιστή του. Ο μικρός έβαλε τα γέλια και με ρώτησε αν ξέρει καμία Σούζι31. Σκάλωσα. Αυτό το όνομα ήταν που μου είχε στείλει το μήνυμα στο κινητό τότε.

Τελικά, φαίνεται πως ο έξυπνος ο αδερφός μου, για να μου κάνει πλάκα όπως είπε, είχε κάνει την εγγραφή με το τηλέφωνό μου στη σελίδα, για να μου κάνει πλάκα, όπως είπε. Να, που η τηλεφωνήτρια τους είχε δίκιο και δεν την πίστευα! Αφού τον σκυλόβρισα και του είπα πως δεν παίζουν με αυτά, πήρα την επόμενη μέρα τηλέφωνο στο τηλεφωνικό κέντρο και ζήτησα συγνώμη για την συμπεριφορά μου τις προάλλες. Μου απάντησαν, πολύ ευγενικά, πως δυστυχώς, είναι συχνό φαινόμενο αυτό, γιατί το μυαλό του κόσμου πάει πρώτα στο κακό.

Δεν με ενόχλησε ποτέ ξανά κανείς από την συγκεκριμένη υπηρεσία chat στο κινητό μου. Τελικά, αυτό χρειάζεται να κάνετε σε περίπτωση που σας έρθει κάποιο μήνυμα από υπηρεσίες που δεν θέλετε. Συγκεκριμένα για το 54122, να καλέστε στο 211 17.68.263 και ζητήστε να διαγραφεί ο αριθμός σας. Και αν σκέφτεστε να δολοφονήσετε τον αδερφό σας για τις πλάκες που σας κάνει, πιστέψτε με! Δεν είστε μόνοι!

Tags: