Κι ο Άγιος Βασίλης θέλει το… Γερμανό του!

Βρήκε το μάστορη του ο Άγιος Βασίλης από ένα αγοράκι εννέα ετών που ζει στο Τσέτελ της Γερμανίας. Το μικρό αγόρι έγινε έξω φρενών όταν αντίκρυσε τα δώρα που του έφερε ο Άγιος Βασίλης. Όταν άνοιξε τα δώρα του έγινε έξαλλος που διαπίστωσε ότι κανένα από αυτά δεν ήταν στη λίστα που είχε ζητήσει στο γράμμα του προς τον Άγιο Βασίλη. Έτσι αποφάσισε να τηλεφωνήσει στην αστυνομία!

Οι αστυνομικοί του τοπικού τμήματος, διένυαν μια ήσυχη μέρα στη δουλειά, χωρίς συμβάντα. Σήκωσαν απλά το τηλέφωνο και έκπληκτοι άκουσαν ένα θυμωμένο παιδί να τους κάνει παράπονα και να διαμαρτύρεται ότι κανένα από τα δώρα που είχε στην λίστα του δεν του ήρθε! Λόγω της ιδιαιτερότητας της μέρας και τη ησυχίας που επικρατούσε οι αστυνομικοί αποφάσισαν να δώσουν έκταση στο αστείο για εκείνους, οδυνηρό για το παιδί γεγονός και να μεταβούν στο σπίτι του όπου και τους είχε καλέσει!

Μόλις έφθασαν βρήκαν το αγόρι εξαγριωμένο και εκτός εαυτού. Προσποιούμενοι ότι επρόκειτο για ένα συμβάν που χρήζει διερεύνησης, εξέτασαν την αρχική λίστα επιθυμιών του παιδιού και τα δώρα που του ήρθαν ένα προς ένα. Επιπλέον ζήτησαν τη διαμεσολάβηση της οικογένειας του όπου κι εκείνοι κατέθεσαν τα όσα γνώριζαν γύρω από το θέμα. Επιπλέον όμως όλοι μαζί από κοινού, συζήτησαν με το παιδί και κατάφεραν να το καλμάρουν λέγοντάς του ότι προφανώς ο Άγιος Βασίλης μπέρδεψε τη λίστα του με αυτήν κάποιου άλλου παιδιού και ότι και ο Άγιος Βασίλης δικαιούται κάποιες φορές να κάνει λάθος!

Η αρχική λίστα με τα δώρα που είχε ζητήσει το παιδί δε δόθηκαν στη δημοσιότητα, οπότε δεν ξέρουμε δυστυχώς τι ήταν αυτό που τόσο πολύ ποθούσε ώστε να αντιδράσει έτσι. Το καλό όμως είναι ότι με την ευγενική παραίνεση των αστυνομικών σε συνεργασία με την οικογένεια το παιδάκι γλίτωσε από το εγκεφαλικό και ο Άγιος Βασίλης από τη… σύλληψη!