Ιδιοφυία υπολογιστών...μόλις 5 ετών!

Στην ηλικία των μόλις πέντε ετών, ένας μαθητής απο το Κόβεντρι κατάφερε να γίνει ο νεαρότερος πιστοποιημένος τεχνικός υπολογιστών της Microsoft.

Ο νεαρός Ayan Qureshi, αν και ξεκίνησε μόλις λίγους μήνες πριν το δημοτικό, δεν δίστασε να δώσει τις απαραίτητες εξετάσεις στην Microsft και να πιστοποιηθεί ως επαγγελματικά καταρτισμένος τεχνικός υπολογιστών, καθιστώντας τον άμεσα τον νεαρότερο πιστοποιημένο τεχνικό υπολογιστών.

Ο Ayan ήρθε πρώτη φορά σε επαφή με υπολογιστή στην ηλικία των 3 ετών. Ο πατέρας του, τεχνικός υπολογιστών και ίδιος, είδε απο νωρίς την πηγαία έφεση του γιου του και φρόντισε να την εμπλουτίσει. Έτσι, κατασκεύασε ένα ολόκληρο εργαστήριο υπολογιστών στο σπίτι και ξεκίνησε να προετοιμάζει τον μικρό Ayan για τις περίπλοκες εξετάσεις της Microsoft.

Μετά από εκπαίδευση πέντε μηνών ο Ayan συμμετείχε στις εξετάσεις μαζί με άλλους… ενήλικες. «Είμαστε πολύ περήφανοι για εκείνον. Θέλει να συνεχίσει και να λάβει μέρος σε πιο προχωρημένα τεστ στο μέλλον, ωστόσο προς το παρόν προτεραιότητα έχει το σχολείο» είπε ο πατέρας του, σύμφωνα με δημοσίευμα της MailOnline.

Tags: