Θα θέλατε λίγο Χίτλερ με τον καφέ σας;

Όποιος είχε την τύχη την περασμένη εβδομάδα να απολαύσει έναν καφέ στην Ελβετία, τότε σίγουρα θα του μείνει αξέχαστος και ο λόγος είναι απλός.

Απο τις αρχές την εβδομάδας, εστιατόρια σε όλη την Ελβετία άρχισαν να σερβίρουν καφέ, προσφέροντας όμως το παραδοσιακό γαλατάκι σε μία...πολύ ιδιαίτερη συσκευασία. Το κάθε γαλατάκι είχε επάνω το κεφάλι του Χίτλερ, ξαφνιάζοντας όλους όσους παρατήρησαν την ιδιόμορφη συσκευασία.

Η όλη υπόθεση πρόκειται φυσικά περί τραγικού λάθους, αφού η εταιρεία που αναλαμβάνει να τυπώσει τις προστατευτικές μεμβράνες που καλύπτουν τις μικροσκοπικές συσκευασίες, έκανε λάθος κατά την εκτύπωση και αντί της μάρκας του γάλακτος, την θέση της πήραν κάποια σχέδια που στο παρελθόν κοσμούσαν αυτοκόλλητα πούρων. Η σειρά περιλάμβανε 55 διαφορετικά σχέδια, ανάμεσα τους και το πρόσωπο του δικτάτορα.

Πέρσι, μια παρόμοια υπόθεση είχε προκαλέσει σάλο στο φεστιβάλ τζαζ του Μοντρέ. Μια φωτογραφία του 4χρονου Γκρεγκορί Βιλμέν, ο οποίος είχε δολοφονηθεί το 1984 στη Βοζ, χρησιμοποιήθηκε από έναν γραφίστα για να εικονογραφήσει μια διαφήμιση στην εφημερίδα του φεστιβάλ.

Tags: