Ενημέρωση για τα ΠΕΠ του ΕΣΠΑ ζητεί το Επιμελητήριο Φθιώτιδας

NAFTEMPORIKI.GR
Δευτέρα, 27 Αυγούστου 2012 21:14

Ενημέρωση σχετικά με την επίσημη προκήρυξη του προγράμματος ενίσχυσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στο πλαίσιο των Περιφερειακών Προγραμμάτων του ΕΣΠΑ ζητεί από το υπουργείο Ανάπτυξης το Επιμελητήριο Φθιώτιδας. Όπως επισημαίνει σε επιστολή του προς τον αρμόδιο υπουργό Κωστή Χατζηδάκη, το επιμελητήριο έχει ήδη γίνει δέκτης παραπόνων από επιχειρήσεις-μέλη του «για την ολιγωρία και την καθυστέρηση που έχει παρατηρηθεί από πλευράς υπουργείου στην επίσημη προκήρυξη του προγράμματος».
Στη σχετική του επιστολή, το Επιμελητήριο τονίζει πως η ενίσχυση των ΜμΕ είναι πιο επιτακτική από ποτέ, λόγω της έλλειψης ρευστότητας και της αυξανόμενης ανεργίας. Επισημαίνει ακόμη πως από την προδημοσίευση του εν λόγω προγράμματος, τον Απρίλιο, έως και σήμερα ο επιχειρηματικός κόσμος αναμένει το πρόγραμμα αυτό προκειμένου να προβεί σε ενέργειες που θα τον βοηθήσουν να ανασάνει οικονομικά και να διαμορφώσει εκείνες τις συνθήκες που θα του επιτρέψουν να καταστούν βιώσιμες οι επιχειρήσεις.
Το Επιμελητήριο ζητεί ενημέρωση για το ποιες ενέργειες έχουν γίνει και σε ποια κατεύθυνση μετά την προδημοσίευση του προγράμματος καθώς και για το πότε θα είναι σε θέση το υπουργείο να προχωρήσει στην επίσημη προκήρυξη.