'Ενας Κινέζος ληστής που αποδείχτηκε... “Κινέζικος”!

Όλοι έχουμε στο μυαλό μας μια κλοπή ή ληστεία ως ένα γεγονός ιδιαιτέρως ατυχές και τρομακτικό. Σκεφτόμαστε τους ληστές ως άτομα σκληρά, ανάλγητα κι αδυσώπητα προκειμένου να αποκτήσουν αυτό που επιθυμούν απο εμάς, με οποιοδήποτε τρόπο! Όσοι έχουμε βιώσει την εμπειρία αυτή, σίγουρα τη θυμόμαστε πολύ αρνητικά κ παρακαλούμε να μη μας ξανασυμβεί ενώ όσοι δεν την έχουμε βιώσει τρέμουμε στην ιδέα της.

Στην Κίνα όμως και συγκεκριμένα στην πόλη Κετσόνγκ μια γυναίκα έζησε μια ιδιότυπη ληστεία. Πήγε στο ΑΤΜ της τράπεζας προκειμένου να σηκώσει χρήματα απο το λογαριασμό, της και μόλις τα έβγαλε το μηχάνημα, ένας οπλισμένος άνδρας, με την απειλή μαχαιριού, της ζήτησε όλα τα χρήματα που είχε βγάλει. Στη συνέχεια, εξακολουθώντας να την απειλεί, της ζήτησε να βάλει ξανά την κάρτα στο μηχάνημα για να κάνει ανάληψη επιπλέον χρημάτων απο το λογαριασμό της και να του τα δώσει. Προφανώς σκέπτεστε, τι είδους ιδιοτυπη ληστεία είναι αυτη; Η αλήθεια είναι ότι ως εδώ σε τίποτα δεν διαφέρει από τον φόβο και τον τρόμο που όλοι έχουμε στο μυαλό μας... υπάρχει και συνέχεια όμως!

Μόλις ο ληστής πλησίασε κοντά στην άτυχη γυναίκα για να της υποδείξει το ποσό που θα ήθελε, διαπίστωσε ότι έχει μηδενικό υπόλοιπο στο λογαριασμό της. Αιφνιδιάστηκε ομολογουμένως αλλα δεν σηκώθηκε απλά να φύγει κρατώντας έστω αυτά τα χρήματα που της είχε ήδη πάρει. Το μηδενικό υπόλοιπο ξύπνησε μέσα του προφανώς φιλάνθρωπα αισθήματα κι έτσι της επέστρεψε και το ποσό που της είχε κλέψει αρχικά! Η γυναίκα που εν τέλει στάθηκε τυχερη, αφινιδιάστηκε γιατί προφανώς δεν περίμενε ποτέ ότι ένας ληστής θα λυπόταν το θύμα του και θα έκανε μια τέτοια φιλάνθρωπη πράξη οικειοθελώς! Το συμβάν έχει καταγραφεί από τις κάμερες της τράπεζας και φυσικά το βίντεο αυτό αναρτήθηκε στο διαδίκτυο κι έχει ηδη γίνει ιδιαιτέρως δημοφιλές κάνοντας το γύρο του κόσμου!