Δισεκατομμυριούχος αποπληρώνει τα χρέη των φοιτητών

Οι πτυχιούχοι φοιτητές στην Ατλάντα έμειναν έκπληκτοι όταν ένας δισεκατομμυριούχος επενδυτής τεχνολογίας τους είπε ότι θα εξαλείψει τα χρέη τους αξίας 40 εκατομμυρίων δολαρίων.
Οι σπουδαστές στο Morehouse College, ένα πανεπιστημιακό μαύρο ίδρυμα, ήταν ήδη σε μια εορταστική διάθεση, καθώς προετοίμαζόντουσαν να λάβουν τα πτυχία τους στην τελετή του τέλους του έτους, αλλά έγινε πανδαιμόνιο όταν ο αρχηγός ομιλητής Robert F Smith έκανε ανακοίνωση έκπληξη.

Ο επενδυτής και ο φιλανθρωπικός οργανισμός του, ο οποίος ίδρυσε τη δική του εταιρία ιδιωτικών κεφαλαίων, δήλωσε: "Για λογαριασμό των οκτώ γενεών της οικογένειάς μου που βρισκόμαστε σε αυτή τη χώρα, θα βάλουμε λίγο καύσιμο στο λεωφορείο σας. Και η οικογένειά μου κάνει επιχορήγηση για να εξαλείψει τα φοιτητικά δάνεια ».

Η γενναιόδωρη δωρεά του είναι το μοναδικό μεγαλύτερο δώρο που έλαβε ποτέ το κολέγιο, όπου οι φοιτητές αποφοιτούν με μέσο χρέος μεταξύ $ 30.000 και $ 40.000.

Ο κ. Smith, ο οποίος είναι επίσης ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Vista Equity Partners, είχε ήδη ανακοινώσει ένα δώρο ύψους 1,5 εκατομμυρίου δολαρίων στο σχολείο όταν έκανε την ανακοίνωσή του, η οποία ήρθε καθώς έλαβε επίτιμο διδακτορικό.

Ο πρόεδρος του College Morehouse, David A Thomas, δήλωσε ότι το δώρο θα έχει βαθιές επιπτώσεις στο μέλλον των σπουδαστών, μερικοί από τους οποίους είχαν προβλέψει να τους πάρει δεκαετίες για να πληρώσουν το χρέος τους.

Τις εβδομάδες πριν από την αποφοίτησή του, η χρηματοδότηση του μεγάλου Aaron Mitcham, 22 ετών, υπολόγισε ότι θα του χρειαζόταν 25 χρόνια στο μισό μηνιαίο μισθό του.
Μιλώντας μετά την τελετή, είπε: "Μπορώ να διαγράψω αυτό το λογιστικό φύλλο, δεν χρειάζεται να ζήσω από φυστικοβούτυρο και ζελέ σάντουιτς, ήμουν σοκαρισμένος, η καρδιά μου έπεσε.

"Αυτή τη στιγμή ήταν σαν να είχε βγει ένα φορτίο από πάνω μου."