Δημιουργεί μόνος του τόξο από ξύλο και πέτρες

«Μάθε τέχνη και άστη και αν πεινάσεις πιάστει», λέει το ρητό και αυτός ο νέος το έμαθε καλά. Πάρτε μαθήματα από τον τύπο ο οποίος φτιάχνει μόνος του τόξο από ξύλο, φλοιό δέντρων και μια πέτρα.

Ο ίδιος περιγράφει: «Έφτιαξα αυτό το τόξο και τα βέλη με πρωτογενή εργαλεία και υλικά. Το τόξο είναι 1,25 μέτρα (55 ίντσες), με εμβέλεια 60 εκατοστά (2 πόδια). Το Draw Weight είναι ίσως 15 κιλά (35 λίβρες). Η χορδή φτιάχνεται από ένα δέντρο το οποίο κόβω με μια πέτρα και χωρίζεται στη μέση. Το ένα μέρος του ξύλου χρησιμοποιήθηκε για την βέργα και κόπηκε σε μήκος 1,25 μέτρα (50 ίντσες). Τα άκρα της βέργας είναι σκαλισμένα με πέτρινες λεπίδες έτσι ώστε τα σκέλη να είναι κωνικά. Η χορδή φτιάχνεται από τον εσωτερικό φλοιό του ινώδους δέντρου το οποίο διαχωρίζω σε λεπτές λωρίδες και το αφήνω να στεγνώσει. Στη συνέχεια το στρίβω.
Τα βέλη έγιναν από το ίδιο ξύλο με το τόξο και είναι 60 cm (2 πόδια). Στην άκρη του βέλους κόλλησα με ρετσίνι φτερά γαλοπούλας (κανένα ζώο δεν κακοποιήθηκε για την ολοκλήρωση του βίντεο). Καίω την άλλη άκρη του βέλους για να σκληρύνει και να γίνει αιχμηρό. Για κάθε βέλος χρειάστηκα μια ώρα. Η φαρέτρα κατασκευάστηκε από το φλοιό του δέντρου.
Έριξα με το τόξο 200-300 φορές και η χορδή κόπηκε 3 φορές.»

Tags: