Βρέθηκε ένα από τα αυτοκρατορικά αυγά Faberge

Αν έχεις τύχη διάβαινε, λέει ο λαός και στην περίπτωση ενός ανθρώπου που εμπορευόταν μέταλλα για βιοπορισμό. Μέσα σε ένα φορτίο από παλιοσίδερα, βρήκε έκθαμβος ένα από τα χαμένα 8 αυτοκρατορικά αυγά Faberge που βρίσκονταν στην Αμερικάνικη ήπειρο!

Ένας Λονδρέζος αντικέρ, είπε την Τετάρτη πως ο σιδεράς αυτός αγόρασε το ολόχρυσο αυτό αυγό στην τιμή των 10.000 ευρώ, σκεπτόμενος πως θα έβγαζε ένα μικρό κέρδος από την πώληση του χρυσού και των πετραδιών. Στην πραγματικότητα όμως ήταν ένας θησαυρός που αξίζει εκατομμύρια!!!

Ο εκτιμητής Kieran McCarthy του οίκου Wartski, που ειδικεύεται σε Ρώσικα έργα τέχνης, είπε πως ο σιδεράς άρχισε να υποψιάζεται πως κρατά στα χέρια του έναν σπάνιο θησαυρό όταν αφού είδε ένα άρθρο στο ίντερνετ σχετικά με τα αυτοκρατορικά αυγά Faberge. Ο σιδεράς επικοινώνησε με τον McCarthy ο οποίος επιβεβαίωσε την γνησιότητα του αυγού και προσφέρθηκε να το πουλήσει σε συλλέκτη.

"Μόλις το είδα, ανατρίχιασα," είπε ο McCarthy, ο οποίος αποκαλεί το αυγό "το Άγιο Δισκοπότηρο" των συλλεκτών ανά την υφήλιο.

Και ο σιδεράς αλλά και ο συλλέκτης που τελικά το απέκτησε θέλησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους. Ούτε ο McCarthy αποκάλυψε την ακριβή τιμή πώλησης. Ειδικοί όμως εκτιμούν πως σίγουρα πουλήθηκε σε τιμή μεγαλύτερη από τα 15.000.000 ευρώ που είχε πουληθεί ένα μή αυτοκρατορικό αυγό από τον οίκο Christie's, το in 2007.