Αξιοπερίεργες και υγιεινές...συνήθειες.

Υπάρχουν πολλοί άγραφοι κανόνες που πολλές φορές ακολουθούμε, αλλά παρόλ’αυτά έχουμε το αντίθετο αποτέλεσμα!

Μπορεί μερικές απο τις συνήθειες που ακολουθούν, να σας ξενίσουν, μιάς και έρχονται σε αντιπαράθεση με τα όσα έχουμε συνηθίσει τόσα χρόνια. Κάντε μία δοκιμή και μπορεί και να αλλάξετε γνώμη!

1. Πιείτε ένα καφεδάκι πριν πάτε για ύπνο.
Σύμφωνα με μια ιαπωνική έρευνα, οι άνθρωποι που έπιναν ένα καφεδάκι (περιεκτικότητας περίπου 200mg σε καφεΐνη) και αμέσως μετά έπεφταν για έναν υπνάκο 20 λεπτών, στη συνέχεια ανέφεραν ότι ένιωθαν πιο ξεκούραστοι και «ζωντανοί» και είχαν καλύτερες επιδόσεις στα τεστ σε υπολογιστή στα οποία υποβλήθηκαν, σε σχέση με εκείνους που κοιμήθηκαν χωρίς να πιουν καφέ.

2. Μην βουρτσίζετε τα δόντια αμέσως μετά το φαγητό.
Αυτός ο μύθος που μας θέλει με την οδοντόβουρτσα στο χέρι, αμέσως μόλις καταπιούμε και την τελευταία μπουκιά απο το φαγητό μας, είναι απολύτως λανθασμένη. Τα όξινα τρόφιμα –όπως τα εσπεριδοειδή, τα αναψυκτικά, οι ντομάτες- μπορεί να μαλακώσουν το σμάλτο των δοντιών. Αν τα βουρτσίσετε σε αυτό το στάδιο, επιταχύνετε την επίδραση των οξέων στο σμάλτο των δοντιών. Για καλύτερα αποτελέσματα περιμένετε μισή με μία ώρα μετά το φαγητό και πλύνετε τα δόντια σας στη συνέχεια.

3. Αν ζεσταίνεστε και θέλετε επιειγόντως να νιώσετε δροσεροί, πιείτε κάτι ζεστό! Όσο περίεργο κι αν ακούγεται, όταν κανείς πίνει κάτι ζεστό ο οργανισμός «νιώθει» την αλλαγή στη θερμοκρασία και αυξάνει την παραγωγή ιδρώτα. Καθώς ο ιδρώτας εξατμίζεται συντελείται μια φυσική διαδικασία «δροσιάς».

Tags: