Έφτασε στα δικαστήρια γιατί τον έπνιγε το δίκιο του, αιτούμενος τη μείωση της ηλικίας του!

Ο Ολλανδός Εμίλε Ράτελμπαντ, κατέφυγε στη δικαιοσύνη προκειμένου να ζητήσει να του αφαιρεθούν είκοσι χρόνια από την ηλικία του, επιχειρηματολογώντας πολύ σοβαρά προκειμένου να στηρίξει αυτό το ιδιότυπο επιτακτικό αίτημά του.

Πρόκειται για έναν personal trainer ηλικίας 69 ετών, που έχει ειδικευθεί στην καλλιέργεια της αυτοπεποίθησης του ατόμου, ο οποίος θα επιθυμούσε να επιστρέψει επισήμως στα χαρτιά στα 49 του ετη. Οι λόγοι για τους οποίους επιθυμεί την επιστροφή αυτή στη νεότητα είναι πρώτον γιατί αισθάνεται ότι η αναφορά στην ηλικία του, του προκαλεί μια μορφή ψυχικού τραύματος και κακοποίησης καθώς θεωρεί ότι λόγω αυτής υφίσταται ένα είδος ρατσισμού. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να έχει μειωμένες ευκαιρίες τόσο σε επαγγελματικό επίπεδο όσο και στον ερωτικό τομέα σε γνωριμίες που πιθανόν θέλει να κάνει γενικά και μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης ειδικότερα. Επιπλέον θεωρεί πως αλλάζοντας την ηλικία του θα μπορεί να αγοράσει καταναλωτικά αγαθά μεγάλης αξίας (σπίτι, αυτοκίνητο) ευκολότερα.

Το αίτημα αυτό είναι πρωτόγνωρο στα δικαστικά χρονικά καθώς ουδέποτε στο παρελθόν έχει παρουσιαστεί κάποιος ενώπιον δικαστών για να ζητήσει κάτι τέτοιο. Ο Εμίλε Ράτελμπαντ ωστόσο πιστεύει ακράδαντα ότι είναι απολύτως δίκαιο και νόμιμο να ζητά τη μείωση της ηλικίας του. Αρχικά γιατί πιστεύει ότι η εξωτερική του εμφάνιση και φυσική κατάσταση αντιστοιχεί σε άνδρα ηλικίας 49 ετών. Μάλιστα θεωρεί τον εαυτό του έναν νεαρό θεό, σύμφωνα με τη δική του κρίση αλλά και αυτή των γιατρών. Για το λόγο αυτό προτίθεται ακόμα και να μη λαμβάνει σύνταξη προκειμένου να ικανοποιηθεί αυτή του η επιθυμία. Στα πλαίσια της επιχειρηματολογίας του είπε πως στην εποχή μας οι άνθρωποι μπορούν να αλλάζουν όνομα, σεξουαλικό προσανατολισμό, ακόμα και το φύλο τους, οπότε δεν καταλαβαίνει γιατί το να αλλάξει κάποιος την ηλικία του μπορεί να ακούγεται τόσο παράλογο και τρομερό. Οι δικαστές από την άλλη αντιμετώπισαν με αμηχανία, δισταγμό και επιφύλαξη την περίπτωση αυτή και αναμένεται να αποφανθούν σε περίπου ένα μήνα.