Σχέδιο για να παγιδεύσουν και να μετεγκαταστήσουν την «selfie αρκούδα» στο Μεξικό

Η αρκούδα έγινε διάσημη την περασμένη εβδομάδα αφού εμφανίστηκε για μια selfie ενώ επιθεωρούσε μια ομάδα πεζοπόρων.

Η μαύρη αρκούδα έκανε αίσθηση στο Διαδίκτυο την περασμένη εβδομάδα, όταν δημοσιεύτηκε βίντεο που έδειχνε να ποζάρει για μια selfie με μια πεζοπόρο στο οικολογικό πάρκο Chipinque του Μεξικού.

Ωστόσο, οι μεξικανικές αρχές δήλωσαν ότι είχαν θέσει αρκετές μη θανατηφόρες παγίδες για την αρκούδα, ώστε να μπορεί να μετεγκατασταθεί.

Μια αναφορά στο Change.org έχει περισσότερες από 135.000 υπογραφές και καλεί να αφήσουν την αρκούδα να μείνει μόνη.

Αναφέρει ότι οι άνθρωποι θα πρέπει αντ 'αυτού να κρατηθούν έξω από το πάρκο στο βόρειο Μεξικό εξαιτίας του κλειδώματος του ιού κοροναϊού.

Η αρκούδα είχε πλησιάσει μια ομάδα πεζοπόρων και στέκονταν σε δύο πόδια για να τους επιθεωρήσει.

Φαινόταν να στηρίζει το πηγούνι της στον ώμο μιας γυναίκας, κοιτάζοντας την κάμερα σαν να ποζάρει για μια selfie.

Έβγαλε μια φωτογραφία και η αρκούδα στάθηκε αρκετά μακριά για την εικόνα πριν επιστρέψει στα τέσσερα.

Το ζώο είχε τελικά φύγει χωρίς να προκαλέσει προβλήματα.

Οι ειδικοί αργότερα δήλωσαν ότι η ήρεμη συμπεριφορά της αρκούδας θα μπορούσε να εξηγηθεί από την ετικέτα στο αυτί της, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να συνηθίσει στην ανθρώπινη επαφή.

Μετά την κυκλοφορία του βίντεο, το Chipinque Ecological Park εξέδωσε δήλωσε λέγοντας ότι θα λάβει «αυστηρά μέτρα» εναντίον επισκεπτών που θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή τους ή / και την άγρια ζωή.

"Αυτός ο τύπος προσέγγισης από τη μαύρη αρκούδα στον επισκέπτη είναι μια ανώμαλη συμπεριφορά που προκαλείται από τον άνθρωπο. Η αλληλεπίδραση που εμφανίζεται στο βίντεο θα έπρεπε να είχε αποφευχθεί. Αυτό που ενδείκνυται είναι να απομακρυνθείτε όταν εντοπίζετε την παρουσία της αρκούδας και να μην πλησιάσετε. Ωστόσο, βλέπουμε ότι ακόμη και το άτομο προσπαθεί να τραβήξει μια φωτογραφία.

"Δεδομένων των παραπάνω, η Chipinque θα λάβει αυστηρά μέτρα εναντίον των επισκεπτών που θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή ή / και την άγρια ζωή. Θυμηθείτε ότι το Chipinque είναι μια προστατευόμενη φυσική περιοχή, που φιλοξενεί άγρια χλωρίδα και πανίδα, οπότε η θέα των θηλαστικών δεν είναι ασυνήθιστη, και αυτό είναι ευθύνη του επισκέπτη να μείνει σε εγρήγορση κατά την επίσκεψή του, να αποφύγει να πλησιάσει και να αναφέρει την παρουσία μιας αρκούδας στους δασοφύλακες του πάρκου μας. "