Ρομποτικά πτηνά ικανά για εκπληκτικά ρεαλιστική πτήση, επιδεικνύονται από γερμανική εταιρεία

Η γερμανική εταιρεία Festo δημιούργησε ρομποτικά πτηνά ικανά για εκπληκτικά ρεαλιστικές πτήσεις.

Η εταιρεία αναγνωρίζει ότι τα ρομπότ-πτηνά δεν έχουν ακόμη επιχειρηματικές εφαρμογές, αλλά ελπίζει ότι θα μπορούσε να βρεθεί στο μέλλον.

Μέχρι τότε, ένας ολόκληρος στόλος (ή κοπάδι) των πουλιών παρουσιάστηκε σε ένα βίντεο που δείχνει πώς μπορούν να πετάξουν στον αέρα.

Η Festo έχει κατασκευάσει στο παρελθόν μικροσκοπικά ρομπότ, αλλά τίποτα δεν μοιάζει με αυτά τα πουλιά, τα οποία μπορούν να κυματίζουν στον αέρα, να γλιστρούν και ακόμη και να κατευθύνονται χάρη σε ένα ραδιοσύστημα.

Επισήμως ονομάζεται BionicSwift, το ρομπότ επόμενης γενιάς μπορεί να πετάξει χάρη στα εξαιρετικά ελαφριά τεχνητά φτερά.

Κάθε συσκευή ζυγίζει μόνο 42 γραμμάρια, που σημαίνει ότι εννέα θα ζυγίζουν το ίδιο με ένα πλήρες αναψυκτικό - ή περίπου διπλάσιο από το πραγματικό χελιδόνι.

Η Festo κατάφερε να κάνει τα πουλιά να πετούν με ρεαλιστική κίνηση χάρη στα τεχνητά φτερά και τις μαλακές πλάκες που καλύπτουν το σώμα τους.

Όταν τα ρομπότ BionicSwift ανεβαίνουν στον αέρα, αυτές οι ελαφριές πλάκες συσσωρεύονται για να παρέχουν την ανύψωση - και όταν κατεβαίνουν τα πουλιά ρομπότ, οι πλάκες ανεβαίνουν για να τους επιτρέψουν να γλιστρήσουν με χάρη, ή να κάνουν απότομες στροφές και να πετάξουν σε βρόχους.

"Η έξυπνη αλληλεπίδραση των κινητήρων και της μηχανικής επιτρέπει τη συχνότητα προσαρμογής της συχνότητας του πτερυγίου και της γωνίας επίθεσης του ανελκυστήρα για τους διάφορους ελιγμούς", λέει η Festo.

Η μπαταρία που τροφοδοτεί τα πουλιά ζυγίζει μόλις έξι γραμμάρια, κάτι που επιτρέπει μόνο περίπου επτά λεπτά χρόνου πτήσης.

Οι πτήσεις περιορίζονται επίσης σε μια κλειστή περιοχή, η οποία είναι διακεκομμένη με αναμεταδότες GPS για να καθοδηγήσει τα πουλιά μέσω μιας προγραμματισμένης διαδρομής πτήσης, αν και είναι σε θέση να ανακατευθύνουν εάν η πτήση τους διαταράσσεται από ανέμους ή ριπές.

"Η έξυπνη δικτύωση αντικειμένων πτήσης και δρομολόγησης GPS δημιουργεί ένα σύστημα πλοήγησης 3D που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί στο δικτυακό εργοστάσιο του μέλλοντος", πρότεινε η Festo σχετικά με τις πιθανές χρήσεις της.

Αλλά ακόμη και αν το BionicSwallow δεν παραμένει παρά ένα παιχνίδι, είναι ένα καταπληκτικό παιχνίδι που πρέπει να το δεις.