Πατέρας έστειλε τον γιο στη φυλακή όταν έψαξε το κινητό του

Ο 17χρονος Andrew Spensberger αντιμετωπίζει κατηγορίες για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας και κρατείται έναντι εγγύησης 10.000 δολαρίων σύμφωνα με την εφημερίδα «The Kansas City Star».

Ο πατέρας, o Paul Spensberger, κατάσχεσε το κινητό του γιου του στις 30 Δεκεμβρίου ως τιμωρία για την προβληματική του συμπεριφορά, συμπεριλαμβανομένων κάποιων περιστατικών κλοπής, μέσα στο οποίο όμως βρήκε γυμνές φωτογραφίες ενός 2χρονου κοριτσιού.

Με βάση τα όσα έγιναν γνωστά από την αστυνομία, το παιδάκι, που είχε φωτογραφηθεί ενώ κοιμόταν, ήταν συγγενής της κοπέλας του 17χρονου.

Ο νεαρός παραδέχτηκε ότι ήταν αυτός που τράβηξε τις φωτογραφίες και είπε στον πατέρα του ότι σκόπευε να τις πουλήσει σε έναν συμμαθητή του που υποπτευόταν πως ήταν παιδόφιλος. Ανέφερε μάλιστα ότι ήλπιζε να πάρει περίπου 350 δολάρια από τις φωτογραφίες, χρήματα που θα χρησιμοποιούσε για να πληρώσει διάφορα χρέη.

O 17χρονος Andrew Spensberger μαζί με τον πατέρα του, Paul.

«Ένιωσα αηδιασμένος», δήλωσε ο πατέρας του στην Daily Mail, περιγράφοντας την αντίδρασή του όταν είδε τις φωτογραφίες. Όπως εξήγησε, ένιωσε ότι δεν είχε άλλη επιλογή παρά να τον καταδώσει στην αστυνομία, θέλοντας να τρομοκρατήσει και ταυτόχρονα να νουθετήσει το γιο του, ο οποίος παρουσιάζει προβλήματα συμπεριφοράς και συχνά εμπλέκεται σε περιστατικά κλοπής.

Αρνήθηκε, μάλιστα, να πληρώσει ακόμη και την εγγύησή του για να αφεθεί προσωρινά ελεύθερος.

«Νιώθει σκ@@α», πρόσθεσε ο πατέρας αναφερόμενος στην ψυχολογική κατάσταση του γιου του. «Νιώθει μεταμέλεια και είναι τρομαγμένος. Βρίσκεται αντιμέτωπος με ποινή φυλάκισης. Θα μπορούσα να πάω και να τον βγάλω έξω, αλλά πρέπει να μάθει».