Ο Πούτιν σκάει στα γέλια όταν υπουργός του προτείνει να εξάγουν χοιρινό σε μουσουλμάνους Πηγή: Ο Πούτιν σκάει στα γέλια όταν υπουργός του προτείνει να εξάγουν χοιρινό σε μουσουλμάνους

Τη σπάνια στιγμή που ο Πρόεδρος της Ρωσίας ξεσπά σε γέλια κατέγραψε η κάμερα σε συνάντηση του με υπουργούς για την ανάπτυξη της γεωργίας, με τον υπουργό Γεωργίας να προτείνει την εξαγωγή χοιρινού κρέατος στην... Ινδονησία.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα γέλια του όταν ο υπουργός Γεωργίας Αλεξάντερ Τκατσόφ πρότεινε την εξαγωγή χοιρινού κρέατος στην Ινδονησία, χώρα όπου στην πλειονότητα ζουν μουσουλμάνοι.

Κατά τη διάρκειας της συζήτησης για την ανάπτυξη της γεωργίας στις 13 Οκτωβρίου, ο Τκατσόφ πρότεινε την αύξηση της εξαγωγής χοιρινού κρέατος στην Ασία.

«Οι Γερμανοί εξάγουν τη μισή παραγωγή χοιρινού τους. Κοιτάξτε τους αριθμούς στη Γερμανία: 5,5 εκατομμύρια τόνοι χοιρινού παράγονται το χρόνο, εκ των οποίων σχεδόν τα τρία εκατομμύρια εξάγονται σε όλες τις χώρες, στην Κίνα, την Ινδονησία, την Ιαπωνία, την Κορέα κλπ» δήλωσε ο Τκατσόφ.

Και απάντησε ο Πούτιν: «Η Ινδονησία είναι μουσουλμανική χώρα. Δεν τρώνε χοιρινό».

«Πολύ καλά» είπε ο Τκατσόφ, προτού προσθέσει: «Ποια η διαφορά;»

Τότε ήταν που ο Πούτιν δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα γέλια του και κάλυψε το πρόσωπό του για να μην φανεί.

Να σημειωθεί ότι η κατανάλωση χοιρινού κρέατος απαγορεύεται στη μουσουλμανική θρησκεία.