Ξύπνησε από κώμα τεσσάρων ημερών και βρέθηκε με ένα παιδί στην αγκαλιά!

Πρόκειται σίγουρα για μια από τις πιο παράξενες ιστορίες γύρω από την εγκυμοσύνη αν όχι την πιο παράξενη. Είναι μάλιστα αξιοθαύμαστο το γεγονός ότι τα πιο περίεργα σενάρια συνήθως τα φτιάχνει η ίδια η φύση! Ο λόγος για μια νεαρή κοπέλα δεκαοκτώ μόλις ετών, την Έμπονι Στίβενσον από το Όλνταμ της Αγγλίας, η οποία γέννησε το μωρό που δε γνώριζε καν ότι κυοφορούσε στο διάστημα που έπεσε σε κώμα! Απίστευτο;! Κι όμως έχει εξήγηση.

Η Έμπονι πάσχει από μια ιδιαίτερη πάθηση- ανωμαλία, που ονομάζεται δίδελφυς μήτρα που σημαίνει ότι διαθέτει δύο μήτρες. Οπότε ενώ κυοφορούσε το μωρό της, είχε έμμηνο ρύση κανονικότατα. Επιπλέον δεν είχε κανένα απολύτως σύμπτωμα, όπως ναυτίες, ούτε καν κοιλίτσα εγκυμοσύνης καθώς το έμβρυο κρυβόταν πολύ καλά πίσω από την μπροστά μήτρα ενώ εκείνο μεγάλωνε στην πίσω μήτρα. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μη δίνει κανένα εξωτερικό μορφολογικό δείγμα στη μανούλα του. Ωστόσο μια μέρα η Έμπονι ένιωσε έντονη αδιαθεσία και πονοκέφαλο και έπεσε για ύπνο. Ήταν τότε που έπεσε σε κώμα το οποίο διήρκησε τέσσερεις μέρες. Το κώμα αυτό, σύμφωνα με τους γιατρούς το προκάλεσε η προεκλαμψία που προκλήθηκε στη νεαρή κοπέλα. Λόγω των απανωτών κρίσεων που έπαθε, το μωρό άλλαξε θέση και μετακινήθηκε προς την επιφάνεια της κοιλιάς και άρχισε να φαίνεται ένα εξόγκωμα. Όταν η μητέρα της το αντίκρυσε και ενημερώθηκε ότι η κόρη της πρέπει να μπει επειγόντως για καισαρική τομή, δεν πίστευε στα μάτια και στα αυτιά της.

Η κοπέλα ξυπνώντας από το κώμα τέσσερεις μέρες μετά, το πρώτο πράγμα που είδε ήταν ένα μωρό στην αγκαλιά της και ζήτησε να το πάρουν μακριά της αμέσως. Κατόπιν εξηγήσεων από την ιατρική ομάδα και από τη μητέρα της, εξοικειώθηκε με την ιδέα και ζήτησε να της το φέρουν πάλι να το καλωσορίσει με τον σωστό τρόπο. Η Έμπονι βίωσε μια εξωφρενική εμπειρία εκτός λογικής και πραγματικότητας, κάτι σαν μεταθανάτια εξωσωματική εμπειρία όπως χαρακτηριστικά είπε. Παρόλα αυτά ένιωσε φρικτά που αρχικά έδιωξε το μωρό της μακριά της και παραδέχθηκε πως το να έχει την κόρη της στην αγκαλιά της, την οποία θα ονομάσει Έλοντι, είναι η πιο όμορφη στιγμή που έχει ζήσει ως τώρα!