Κερδισε μια θεση στο Πανεπιστήμιο UNAM με το λούτρινο ζωάκι του!

Ο Κάρλος Αντόνιο Σανταμαρία Ντίας που βρίσκεται σε ηλικία μόλις δώδεκα ετών και με το λούτρινο ζωάκι του ανά χείρας θα παρουσιαστεί από τη νεα εβδομάδα στο πανεπιστήμιο UNAM του Μεξικού για να σπουδάσει ιατρική φυσική!

Φυσικά είναι ο νεαρότερος σπουδαστή που πέρασε ποτέ από το Πανεπιστήμιο αυτό. Πρόκειται για μια νεαρή ιδιοφυία που κέρδισε επάξια τη θέση αυτή με βαθμολογία 105 στα 109 σε εισαγωγικές εξετάσεις! Όπως δήλωσε ο μικρός Αϊνστάιν στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε από το UNAM: «Βασικός μου στόχος είναι να προσφέρω βασικά στοιχεία ώστε οι γιατροί και οι βιολόγοι να μπορούν να λύνουν τα βιολογικά μας προβλήματα».

Είναι ιδιαιτέρως μετριοπαθής και δεν του αρέσει καθόλου να τον αποκαλούν «ιδιοφυία». Παρόλα αυτά λίγο πριν τα 9α γενέθλιά του το 2015 παρακολούθησε δύο σειρές μαθημάτων, ένα για τη βιοχημική και τη μοριακή βιολογία στην φαρμακοβιομηχανία και ένα στην αναλυτική χημεία. Η μεγαλύτερη δυσκολία μέχρι στιγμής δεν ήταν οι εισαγωγικές εξετάσεις όπως ένας κοινός θνητός θα φανταζόταν, αλλά το γεγονός ότι οι γονείς του έπρεπε να πείσουν τους αρμόδιους του υπουργείου Παιδείας να του επιτρέψουν να δώσει τις εξετάσεις για να αποφοιτήσει από το γυμνάσιο και το λύκειο σε τόσο μικρή ηλικία.

Για το λόγο αυτό είχε δηλώσει: «Θέλω απλώς να σπουδάσω. Αν μου κλείσουν τις πόρτες, θα μπω από το παράθυρο. Θα πάω στο μάθημα με το λούτρινο κουκλάκι μου, ένα πούμα, τη μασκότ της ομάδας ποδοσφαίρου του UNAM.» Έξυπνη και διπλωματική κίνηση από ένα παιδί που δεν αγαπά το ποδόσφαιρο αλλά στηρίζει την ομάδα του πανεπιστημίου ενώ προτιμά τα βιντεο-παιχνίδια και τα παιχνίδια κατασκευών και του αρέσει να διαβάζει λογοτεχνία. Η παρέα με τα άλλα παιδιά «είναι λίγο δύσκολη», πρόσθεσε, ενώ του είναι πιο ευχάριστο να συναναστρέφεται με ενήλικες.

Η νεαρή ιδιοφυία θα ήθελε το πανεπιστήμιό του με εφαλτήριο τη δική του περίπτωση να δέχεται ομάδες παιδιών όπως εκείνος, ώστε να επιτρέψει σε όλα τα παιδιά αντίστοιχων δυνατοτήτων να δώσουν εξετάσεις. Πόσα τέτοια παιδιά να υπάρχουν άραγε?!