Δε θα το πιστεύετε ! ! ! Ψήστης ρομπότ, γυρνάει τα μπιφτέκια...

Την επόμενη φορά που θα περάσετε απο κάποιο fast food, μην ξαφνιαστείτε αν δείτε ένα μονόχερο ρομπότ να δουλεύει στην κουζίνα. Πιθανότατα θα είναι ο Flippy, το ρομπότ που γυρίζει τα μπιφτέκια!!!

Πρόκειται για έναν αυτόνομο βοηθό που έχει σχεδιαστεί για να εργάζεται δίπλα σε ανθρώπους, σε κουζίνες εστιατορίων. Κατασκευάστηκε από την εταιρεία Miso Robots στην Καλιφόρνια.

Η πρώτη του βάρδια-δοκιμή ολοκληρώθηκε και μια μέρα μπορεί να τον δείτε να δουλεύει σε κουζίνες σε όλο τον κόσμο.

Οι υπάλληλοι βέβαια δε χρειάζεται να ανησυχούν ότι θα χάσουν την εργασία τους από αυτό το ρομπότ, καθώς ακόμη χρειάζονται για να τοποθετούν τα ωμά κρέατα πάνω στη σχάρα και να εκτελούν όλες τις υπόλοιπες απαιτούμενες εργασίες για την κουζίνα.

Ο Flippy έχει θερμικά μάτια που ελέγχουν την πρόοδο του ψησίματος και ένα χέρι σπάτουλα που τα γυρίζει όταν χρειάζονται και τα αφαιρεί από τη σχάρα όταν αυτά είναι έτοιμα. Μέσω μιας οθόνης, οι υπάλληλοι ειδοποιούνται όταν τα μπιφτέκια είναι έτοιμα για να προχωρήσουν στην ετοιμασία των μπέργκερ.

Το ρομπότ γνωρίζει πως να ξεχωρίζει σπάτουλες, μια για το ωμό κρέας και μια για το ψημένο, για να αποφεύγονται οι ασθένειες.

Το κόστος του ανέρχεται στα 60.000$ περίπου, αλλά είναι πάρα πολύ γρήγορ και μπορεί να ετοιμάσει 300 μπιφτέκια την ώρα.

Η εποχή των μηχανών είναι ήδη εδώ!!!